Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 27o
ps. post
scriptum

Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει

Δημοσιογράφος της Cumhuriyet καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση

Δημοσιογράφος της Cumhuriyet καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση

Δημοσιογράφος της Cumhuriyet καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και τριών μηνών, καθώς κρίθηκε ένοχη ότι έθεσε σε κίνδυνο αξιωματούχους «επιφορτισμένους με τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας», όπως έγινε γνωστό από την τουρκική εφημερίδα και τη ΜΚΟ Διεθνή Αμνηστία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Δημοσιογράφος της Cumhuriyet καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και τριών μηνών, καθώς κρίθηκε ένοχη ότι έθεσε σε κίνδυνο αξιωματούχους «επιφορτισμένους με τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας», όπως έγινε γνωστό από την τουρκική εφημερίδα και τη ΜΚΟ Διεθνή Αμνηστία.

Η Τζανάν Τζοσκούν, που ασχολείται με το δικαστικό ρεπορτάζ και η δίκη της οποίας ξεκίνησε τον Ιούνιο, καταδικάστηκε από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διότι «στοχοποίησε αξιωματούχο που ήταν επιφορτισμένος με την μάχη εναντίον της τρομοκρατίας», έγραψε η Cumhuriyet.

Στο στόχαστρο των αρχών βρέθηκε ένα άρθρο όπου η δημοσιογράφος κατονόμαζε έναν εισαγγελέα και αυτόπτες μάρτυρες παρά τους περιορισμούς που είχε, σε μια υπόθεση σε βάρος δικηγόρων που συμμετείχαν στην ομάδα υπεράσπισης των δύο πανεπιστημιακών που είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας, επισημαίνει η Αμνηστία στον ιστότοπό της.

Οι δύο ακαδημαϊκοί, η Νουρίγιε Γκιουλμέν και ο Σεμίχ Οζακτσά, όπως και οι συνήγοροί τους, κατηγορήθηκαν για διασυνδέσεις με μια ακροαριστερή οργάνωση, που θεωρείται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα, την DHKP-C.

Ο Οζακτσά απαλλάχθηκε, ενώ η Γκιουλμέν καταδικάστηκε σε κάθειρξη άνω των έξι ετών, αποφυλακίστηκε, ωστόσο, αναμένοντας την εκδίκαση της έφεσής της.

Αυτή η καταδικαστική απόφαση «δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοβάμαι» είπε η Τζοσκούν, όπως έγραψε η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα BirGün. «Το αντίθετο, πρέπει να συνεχίζω τη δημοσιογραφία. Κι αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω».

«Άλλη μια καταδίκη εναντίον της ελευθερίας του Τύπου» σχολίασε στο Twitter ο βουλευτής Σεζγκίν Τανρικουλού (CHP).

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies