«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»... ξανά

Με πρωταγωνιστή τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε στη δημοσιότητα διαφημιστικό σποτ για την κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας της Β’ Αθήνας.

Ο έλληνας ΥΠΕΣ εμφανίζεται να στέκεται πάνω από το γραφείο του με έναν χάρτη στον οποίο ουσιαστικά «μοιράζει» την Β΄Αθηνών σε νέες περιφέρειες.

Στη συνέχεια δίνει εξηγήσεις, στο γιατί πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο Κλεισθένης, ενώ επιτίθεται στις «βαρονίες» που όπως λέει αυτές που τόσα χρόνια στεκόντουσαν εμπόδια για τη διαίρεση της μεγάλης περιφέρειας.

«Η Β’ Αθήνας ήταν η μεγαλύτερη περιφέρεια στην Ευρώπη, σε μια χώρα που ήταν από τις μικρότερες, τώρα πλέον τελειώνει το ερώτημα που γεννιέται εάν ο ψηφοφόρος η μοναδική σχέση που θα έχει με τον βουλευτή θα είναι να τον βλέπει στα media, στην τηλεόραση, κάτι συνέβαινε με τους βουλευτές της Β’ Αθήνας» σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών.

«Εδώ και καιρό, όλοι λέγανε ότι συμφωνούν με αυτό το μέτρο, φαίνεται ότι οι βαρωνίες, τα βαριά ονόματα ήταν αυτά που τόσα χρόνια στεκόντουσαν ως εμπόδιο, αν δεν υπήρχε η σημερινή κυβέρνηση ίσως να μη γινόταν ποτέ» συμπληρώνει ο κ. Σκουρλέτης.

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το μέτρο της κατάτμησης της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής είναι ένα μόνο μετρό σε μία σειρά άλλα, τα οποία είτε έχουν δρομολογηθεί, είτε πρόκειται να γίνουν. Ήδη έχουμε την απλή αναλογική στις βουλευτικές εκλογές, στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ ανοίγει συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, θέλουμε, δηλαδή, να αλλάξουμε τους όρους άσκησης της πολιτικής» καταλήγει ο υπουργός Εσωτερικών.

Τέλος, το βίντεο ολοκληρώνεται με το γνωστό σε όλους πλέον μότο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα: «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr