Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον Σεπτέμβριο, μετά τη ΔΕΘ, η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Τον Σεπτέμβριο, μετά τη ΔΕΘ, η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Για να μην χαλάσει η φιέστα της καθαρής εξόδου

Θα καθυστερήσει φέτος η αποστολή της «λυπητερής» του ΕΝΦΙΑ καθώς ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να πάει στη ΔΕΘ χωρίς να έχουν γίνει τα αποκαλυπτήρια του νέου φόρου. Οι 1 εκατ. φορολογούμενοι θα περάσουν ωστόσο δύσκολο Σεπτέμβριο καθώς τότε θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου.

Ακριβότερος φέτος

Στο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο γνωρίζουν ότι ο λογαριασμός του φετινού φόρου ακινήτων θα τσουρουφλίσει 1 εκατ. φορολογουμένους, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο από πέρυσι. Μάλιστα, για περισσότερους από 200.000 το ραβασάκι θα είναι ιδιαίτερα βαρύ, αφού θα περιλαμβάνει έξτρα φόρο που θα υπερβαίνει ακόμη και τα 200 ευρώ. Ποσό καθόλου αμελητέο για τα νοικοκυριά που κάθε μήνα δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και να είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους.

Φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους μόνο ένα διαμέρισμα σε περιοχές όπως ο Αγιος Δημήτριος, τα Βριλήσσια, το Μαρούσι, η Καλλιθέα, η Γλυφάδα, η Νέα Ερυθραία, το Παλαιό Φάληρο, το Ελληνικό ή ακόμη και το Περιστέρι ή η Κερατέα θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες.

Υπολογίζοντας τον φόρο ανά τετραγωνικό μέτρο με βάση τις νέες αξίες προκύπτουν αυξήσεις που φθάνουν στα 1,9, ακόμη και στα 3,2 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο διαμερίσματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μόνο για ένα διαμέρισμα επιφάνειας 100 τ.μ. θα προκύψει έξτρα φόρος 190 ή 320 ευρώ. Και βέβαια αυτή η επιβάρυνση αφορά ένα μόνο ακίνητο.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των «ΝΕΩΝ»

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024