Πραγματικές υποθέσεις προσαρμοσμένες σε αυτοτελή διηγήματα

Εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα. Το Σάββατο με ΤΑ ΝΕΑ ο δεύτερος τόμος.

Πραγματικές υποθέσεις προσαρμοσμένες σε αυτοτελή διηγήματα

Μία διπλή δολοφονία σε ένα μοναστήρι, μία υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στη Θεσσαλονίκη, ένα έγκλημα πάθους, η δολοφονία μιας δεκαεπτάχρονης και άλλες αληθινές, συγκλονιστικές αστυνομικές ιστορίες γεμάτες ίντριγκα, αγωνία, ανατροπές, καθηλωτική πλοκή.

Οι υποθέσεις παρουσιάζονται όπως ακριβώς έγιναν με τις αληθινές τους διαστάσεις.

Βασισμένα στα επίσημα αρχεία των Αρχών καθώς και σε μαρτυρίες και ομολογίες όσων πρωταγωνίστησαν στις συνταρακτικότερες ελληνικές αστυνομικές υποθέσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Η μεταφορά των εγκλημάτων σε διηγήματα αποσκοπεί όχι στο να εκθέσει τους δράστες, αλλά στο να βεβαιώσει πως μια αντικοινωνική πράξη ποτέ δεν μένει ατιμώρητη, όσο καλά και να είναι προσχεδιασμένη. Πέρα όμως απ’ αυτό μάς δίνουν ένα βασικό συστατικό στοιχείο της ταυτότητας του «κοινωνικού είναι» του τόπου μας και τούτο γιατί κάθε έγκλημα αποκαλύπτει όχι μόνο την ταραγμένη ψυχοδομή του δράστη, αλλά και τις καθοριστικές για την πραγμάτωσή του κοινωνικές συνθήκες. Αλλωστε κάθε έγκλημα αποτελεί μια απάντηση στο κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο διαπράχτηκε.

Τα κίνητρα των εγκλημάτων που περιγράφονται στον τόμο αυτό, απορρέουν από τις αλλαγές που έφεραν στην ελληνική κοινωνία ο υδροκεφαλισμός των πόλεων, η τουριστική βιομηχανία, η σχετική ευημερία, η εμπορία και χρήση σκληρών ναρκωτικών και κυρίως η ευρύτερη αποδοχή της τάσης του εύκολου πλουτισμού. Στα εγκλήματα αυτά, ο δράστης παρουσιάζεται πιο ψυχρός στη διάπραξή τους, προσεκτικότερος στο σχεδιασμό τους, μελετάει με λεπτομέρεια το χώρου όπου θα κινηθεί, καταβάλλει ιδιαίτερη επιμέλεια για τον αποπροσανατολισμό της έρευνας και τη δημιουργία ισχυρού άλλοθι.

Από την άλλη όχθη, αντίκρυ στους δράστες των εγκλημάτων, κινούνται οι διώκτες τους. Είναι κι αυτοί άνθρωποι κοινοί, ίδιοι μ’ όλους τους άλλους, με προτερήματα κι ελαττώματα. Και πάνω απ’ όλα ποτέ δεν δρουν μόνοι τους. Κάθε εξιχνίαση, είναι μόχθος και τελικό έργο πολλών προσώπων που συνεργάζονται στενά μεταξύ τους, για να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου.

Μην χάσετε το Σάββατο 21 Ιουλίου τον δεύτερο τόμο

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr