«Ίσως να είχαμε πολλούς τραπεζίτες χωρίς αντικείμενο»

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε σήμερα ότι ένα Brexit χωρίς την επίτευξη μιας συμφωνίας θα έχει «μεγάλες» οικονομικές συνέπειες, θα οδηγήσει σε αναθεώρηση των επιτοκίων και θα αφήσει πολλούς τραπεζίτες χωρίς αντικείμενο εργασίας.

«Η δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι είμαστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι», δήλωσε ο Κάρνεϊ σε βουλευτές, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αεροπορικής έκθεσης στο Φάρνμπορο, στη νότια Αγγλία.

Η έξοδος από την ΕΕ χωρίς μία συμφωνία θα οδηγούσε την επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας στο να επαναξιολογήσει τις οικονομικές της προβλέψεις και τα επιτόκια. «Θα ήταν ένα ουσιαστικό γεγονός. Δεν μπορώ, ωστόσο, να προδικάσω προς ποια κατεύθυνση», δήλωσε ο Κάρνεϊ.

«Μιλώντας, με τη στενή έννοια, για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, στην περίπτωση ενός σεναρίου χωρίς μια συμφωνία…θα υπήρχαν πολύ μεγάλες οικονομικές συνέπειες. Ίσως να είχαμε πολλούς τραπεζίτες χωρίς αντικείμενο εργασίας καθώς δεν θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τις υπηρεσίες τους», δήλωσε ο Κάρνεϊ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr