Ο ρόλος των βορειοελλαδιτών επιχειρηματιών και τα «δώρα»

Η ανάδειξη «νέων επιχειρηματικών συνομιλητών» στον χώρο της βιομηχανίας που θα είναι φιλικά διακείμενοι στην κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την πρόσφατη – έντονη – σύγκρουση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την ηγεσία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Οι σχέσεις της κυβέρνησης και της… οδού Ξενοφώντος βρίσκονται στο χειρότερο σημείο, ενώ τη θρυαλλίδα που οδήγησε σε αυτή την κατάσταση αποτέλεσε η αναγόρευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος σε «κοινωνικό εταίρο». Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου ενοχλήθηκε – ιδιαιτέρως – από τη θέση του ΣΕΒ υπέρ της εφαρμογής των ψηφισμένων περικοπών στις συντάξεις, αποδίδοντάς του «αμιγώς πολιτικά κίνητρα».

Η κυβέρνηση κατηγορεί την ηγεσία του ΣΕΒ ότι λειτουργεί σαν «λαγός της Νέας Δημοκρατίας» και αμφισβήτησε «κατά πόσο και ποιες παραγωγικές δυνάμεις εκπροσωπεί», ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας υποστήριξε ότι «το χαρακτηριστικό γνώρισμα της κυβέρνησης είναι η διγλωσσία» και πως ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να διχάσει την επιχειρηματικότητα σε «καλή και κακή».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr