
Ταϊλάνδη : Θρηνούν τα δώδεκα παιδιά για το χαμό του εθελοντή δύτη
«Όλα τους έκλαψαν και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους. Έγραψαν μηνύματα σε μια ζωγραφιά του Σαμάν και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του» περιέγραψε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας
Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές όταν τα 12 παιδιά που έμειναν εγκλωβισμένα επί 18 ημέρες σε ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη πληροφορήθηκαν ότι ένας ταϊλανδός δύτης έχασε τη ζωή του, προσπαθώντας να τα βοηθήσει.
Τα αγόρια, ηλικίας από 11 έως 16 ετών, έμαθαν την τραγική είδηση μόλις το Σάββατο, καθώς οι γιατροί έκριναν ότι έχουν πλέον αναρρώσει αρκετά από την περιπέτειά τους και μπορούν να διαχειριστούν αυτήν την πληροφορία.
«Όλα τους έκλαψαν και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους. Έγραψαν μηνύματα σε μια ζωγραφιά του Σαμάν και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του» περιέγραψε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.
Πρόσθεσε, δε, πως «τον ευχαρίστησαν και υποσχέθηκαν ότι θα είναι καλά παιδιά».
Ο Σαμάρν Πουνάν, πρώην μέλος της ομάδας SEAL, συμμετείχε στις προσπάθειες διάσωσης των παιδιών και του προπονητή τους, που εντοπίστηκαν σε πλημμυρισμένο σπήλαιο στην επαρχία Τσιανγκ Ράι.
Απεβίωσε αφού έφερε σε πέρας μια επιχείρηση με σκοπό να τοποθετηθούν φιάλες οξυγόνου κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής και να εφοδιαστούν τα παγιδευμένα παιδιά με φιάλες οξυγόνου, διευκρίνισαν ο αντικυβερνήτης της επαρχίας κι ένας αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων.
«Αφού παρέδωσε το οξυγόνο, στον δρόμο της επιστροφής δεν είχε πλέον αρκετό οξυγόνο ο ίδιος», εξήγησαν οι τοπικές Αρχές.
Nα μην κατηγορήσουν τον εαυτό τους για τον χαμό του, προτρέπει πάντως τους 12 μαθητές και τον προπονητή η χήρα του πρώην δύτη, εκφράζοντας παράλληλα το πόσο της λείπει ο σύζυγος της.
- Φωτιά στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας – Στη μάχη επίγειες και εναέριες δυνάμεις
- Θεμπάγιος: Τέλος εποχής στη Ρεάλ Μαδρίτης, έτοιμος για τον Άγιαξ
- Η αλήθεια για τη φωτό της αμηχανίας: Πως κάθισε για δύο λεπτά σε καρέκλα άλλου ο Άδωνις Γεωργιάδης
- Ινδία: Φωτιά σε ξενοδοχείο στο Νέο Δελχί – Τουλάχιστον 21 νεκροί, πηδούσαν από ορόφους για να σωθούν
- «Υπήρξα ανόητος» – Όταν η Κάρε Ότις τραυματίστηκε από όπλο που είχε κρύψει ο Μίκι Ρουρκ στην τσάντα της
- Το ΠΑΣΟΚ ανασυντάσσεται και επιτίθεται – Σκληρό πρέσινγκ στο Μαξίμου



