Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης τόνισε την ανάγκη για ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο

«Η επόμενη πενταετία είναι κρίσιμη. Πρέπει λοιπόν να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία έγκαιρα, για να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα, να κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές, να επιλύσουμε τα χρονίζοντα προβλήματα, να θέσουμε το μέλλον σε γερές βάσεις ώστε να μην βρεθούμε ποτέ ξανά, στην κατάσταση του 2010» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομίας και ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης και συμπληρώνει «για να συμβεί αυτό, χρειάζεται μια ευρεία προοδευτική συμμαχία, ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο, το οποίο ακριβώς θα αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες, αυτό το «ξέφωτο» στο οποίο μπαίνουμε και στο οποίο θα βρεθούμε οριστικά μετά την 21η Αυγούστου».

Ο κ. Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που ήταν ένα μικρό κόμμα «ήταν η δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης με διαφορετικά υποκείμενα, ένας αστερισμός πολιτικών δυνάμεων που θα αναλάβει να κάνει τις αναγκαίες ρήξεις, μετασχηματισμούς και αλλαγές, που επί χρόνια όσοι κυβερνούσαν, με στόχο «την εξουσία για την εξουσία» αδιαφόρησαν». Σημειώνει ότι «οι διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις από το 2012 και μετά έχουν αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κορμό της προοδευτικής παράταξης και τονίζει ότι «ασφαλώς υπάρχουν δυνάμεις και πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχουν θέση και ρόλο σε αυτήν».

Σε ερώτηση για τη δυνατότητα μη εφαρμογής των περικοπών στις συντάξεις και την αντιπαράθεση που προκαλεί στο εσωτερικό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντά ότι «αυτό που δεν καταλαβαίνει η αντιπολίτευση είναι ότι η διαρκής διαπραγμάτευση είναι όρος ύπαρξης στην εποχή μας, ειδικά όταν είσαι μέσα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη» και σημειώνει ότι «αν κινηθούμε με σύνεση, με σεβασμό στις υποχρεώσεις μας και αξιοποιήσουμε με σχέδιο τα αποθέματα αξιοπιστίας που έχουμε δημιουργήσει, μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr