Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι ο δικηγόρος του Δημήτρη Τσίπρα, Γιάννης Ματζουράνης, με την παρέμβαση του στο ΣΚΑΙ παραδέχθηκε πως ο πελάτης του δικάστηκε για πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα που υπέβαλε η εταιρεία του για να λάβει δημόσιο έργο, καθώς και ότι δεν εξέτισε ποινή λόγω παραγραφής ελέω του νόμου Παρασκευόπουλου

Με νέα ανακοίνωση της επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία στο θέμα του αδερφού του πρωθυπουργού.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι ο δικηγόρος του Δημήτρη Τσίπρα, Γιάννης Ματζουράνης, με την παρέμβαση του στο ΣΚΑΙ παραδέχθηκε πως ο πελάτης του δικάστηκε για πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα που υπέβαλε η εταιρεία του για να λάβει δημόσιο έργο, καθώς και ότι δεν εξέτισε ποινή λόγω παραγραφής ελέω του νόμου Παρασκευόπουλου.

Η ΝΔ καλεί, δε, τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα για την «προσφιλή τακτική τους» να πετούν λάσπη, να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

«Αντί συγκεκριμένων απαντήσεων, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα επιχειρούν από χθες να συσκοτίσουν την υπόθεση που αφορά τον αδερφό του πρωθυπουργού πετώντας, κατά την προσφιλή τακτική τους λάσπη», σημειώνει αρχικά η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται πλήρως δια του πλέον αρμοδίου προσώπου. Του δικηγόρου του κ. Δημήτρη Τσίπρα, κ. Γιάννη Ματζουράνη. Στην παρέμβασή του στον Σκάι, ο κ. Ματζουράνης, παραδέχθηκε σήμερα ότι ο κ. Δημήτρης Τσίπρας όχι μόνον δικάστηκε επειδή η εταιρεία του υπέβαλε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα για να λάβει ένα δημόσιο έργο ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, αλλά και ότι δεν εξέτισε την ποινή του χάριν και μόνον του φωτογραφικού νόμου του κ. Παρασκευόπουλου που παρέγραψε το αδίκημά του».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Ύστερα από αυτά, τίθεται ευθέως το ερώτημα: σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα επιχειρούσε ο αδερφός του πρωθυπουργού να διεκδικήσει δημόσιο έργο με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα, θα δικαζόταν και θα αθωωνόταν με φωτογραφική διάταξη και η κυβέρνηση θα είχε και το θράσος να εγκαλεί τα ΜΜΕ και την αξιωματική αντιπολίτευση επειδή αποκαλύπτουν το σκάνδαλο;».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr