Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντάλιτς: Θα είναι η καλύτερη στιγμή της ζωή μας

Ντάλιτς: Θα είναι η καλύτερη στιγμή της ζωή μας

Ο Κροάτης ομοσπονδιακός τεχνικός, μίλησε για τον τελικό του Μουντιάλ, τις σχέσεις με τους παίκτες του, αλλά και τον παράγοντα κόπωση, που ενδεχομένως να έχουν οι Βαλκάνιοι, μετά από τρεις διαδοχικές παρατάσεις στην κορυφαία διοργάνωση

«Θα είναι η καλύτερη στιγμή της ζωή μας»… Με αυτήν την σκέψη, αντιμετωπίζει και περιμένει την αυριανή ημέρα, ο Ζλάτκο Ντάλιτς. Ο Κροάτης ομοσπονδιακός τεχνικός, μίλησε για τον τελικό του Μουντιάλ, τις σχέσεις με τους παίκτες του, αλλά και τον παράγοντα κόπωση, που ενδεχομένως να έχουν οι Βαλκάνιοι, μετά από τρεις διαδοχικές παρατάσεις στην κορυφαία διοργάνωση.

«Αύριο είναι ο τελικός του παγκοσμίου κυπέλλου και οι παίκτες γνωρίζουν καλά τι σημαίνει αυτό», σχολίασε ο νεαρός τεχνικός και πρόσθεσε: «Αυτό που με ικανοποιεί, είναι πως οι παίκτες μου, μπορούν να μου πουν ότι δεν είναι απόλυτα έτοιμοι να αγωνισθούν. Εχουμε μία εξαιρετική σχέση και ξέρω καλά, ότι έχουν την άνεση να μου πουν κάτι τέτοιο. Σέβομαι απόλυτα αυτού του είδους την αντιμετώπιση. Απλώς χρειάζεται αποκατάσταση. Υπάρχουν ορισμένοι μικροτραυματισμοί και μερικά άλλα μικρά προβλήματα. Ελπίζω, ότι όλοι οι παίκτες θα είναι έτοιμοι, αλλά ακόμη κι εάν αυτό δεν συμβεί, διαθέτουμε εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις. Μεταξύ εμού και των παικτών, κυριαρχεί ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη. Θέλω να είμαι φίλος τους, αλλά παράλληλα αποδέχονται και κατανοούν ποιος είναι ο ρόλος μου στην ομάδα. Εγώ αποφασίζω. Αλλά το κάνω, μόνο αφού πρώτα έχω μιλήσει μαζί τους. Είναι ένα στοιχείο, μία αντιμετώπιση, που μας προσφέρει ενότητα και φιλία. Με ακούν, με σέβονται. Είμαστε σαν μία οικογένεια, εδώ και έξι εβδομάδες. Ο αποχωρισμός θα είναι δύσκολος, επειδή έχουμε έλθει πολύ κοντά».

Ερωτηθείς εάν ένας προημιτελικός με την Γαλλία, θα ήταν πιο δύσκολος από τον αυριανό τελικό, ο Κροάτης τεχνικός, ήταν σαφής: «Ο προημιτελικός, ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας. Κι΄ αυτό, επειδή οι εννέα βαθμοί που πήραμε στους ομίλους, δεν μας προσφέρουν απολύτως τίποτε, σε περίπτωση αποκλεισμού. Στον αυριανό αγώνα, δεν πρόκειται να μεταφέρω βάρος και πίεση στους παίκτες μου. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, όλος ο κόσμος θα βλέπει τον αγώνα κι εγώ θα πως στους παίκτες μου: «Βγείτε, παίξτε το ποδόσφαιρο που ξέρετε και απολαύστε το παιχνίδι». Είναι η πιο όμορφη στιγμή της ζωής μας! Ακόμη και γι΄ αυτούς που έχουν κατακτήσει το Champions League. Αυτός είναι ο πιο σπουδαίος αγώνας για εμάς και για τον λαό της Κροατίας. Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε την πατρίδα μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εάν αποτύχουμε, θα συγχαρούμε τον αντίπαλο μας».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024