Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι κρίνει την έξοδο στις αγορές

Τι κρίνει την έξοδο στις αγορές

Oι επενδυτές προετοιμάζονται για την προοπτική επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές χρέους αναφέρει το Bloomberg

Την επόμενη κίνηση για την έξοδο στις αγορές προετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σε αυτό βοηθούν και οι επαφές με ξένους θεσμικούς στις ΗΠΑ του υπουργού Οικονομικών, Εκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Η προσοχή των επενδυτών στις συναντήσεις εστιάσθηκε στις τεχνικές παραμέτρους της συμφωνίας του Eurogroup για την Ελλάδα, αλλά και σε ζητήματα σχετικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας.

Την ίδια στιγμή, σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg επισημαίνει ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές ομολόγων. Καθώς η χώρα πλησιάζει στην έξοδο από τα πολυετή προγράμματα διάσωσης, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχουν μειωθεί κατακόρυφα από το υψηλότερο σημείο του 2012. Αυτό αποτελεί ένδειξη πως οι επενδυτές προετοιμάζονται για την προοπτική επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές χρέους αναφέρει το Bloomberg.

Τα πράγματα φαίνονται πολύ καλύτερα για την Ελλάδα, η οποία ήταν μεταξύ των χωρών που δέχθηκαν το χειρότερο πλήγμα από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, και έπρεπε να βασιστεί σε ξένη βοήθεια 300 δισ. ευρώ από το 2010. Η Ελλάδα, αναφέρει το Bloomberg, εμφανίζει τώρα πλεόνασμα προϋπολογισμού και τον περασμένο μήνα αναβαθμίστηκε από την S&P Global Ratings σε B+.

Αν και χαμηλότερη από την επενδυτική βαθμίδα, ωστόσο, η αξιολόγηση αυτή σε συνδυασμό με τις αποδόσεις που εξακολουθούν να είναι μεταξύ των υψηλότερων στην ευρωζώνη, θα συμβάλουν στο να δοθεί ώθηση στη ζήτηση για μια νέα προσφορά ομολόγων.

Το οικονομικό επιτελείο αναμένει άλλη μια αναβάθμιση έως τις 20 Ιουλίου από τον οίκο Fitch η οποία δεν αναμένεται να αλλάξει υπερβολικά το σκηνικό εκτός και αν αφορά άνοδο κατά δύο βαθμίδες από το Β στο ΒΒ- ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου ανακοινώνονται τα στοιχεία του ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου. Αν η οικονομία αναπτυχθεί με ρυθμό μεγαλύτερο από το 2,3 % του ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου θα δοθεί ένα ισχυρό σήμα για τοποθετήσεις από τις αγορές

Στις 21 Σεπτεμβρίου περιμένει την αξιολόγηση από την Moody’s. Έτσι, αν βοηθήσουν τα στοιχεία για την ανάπτυξη τότε πιθανό να δούμε διπλή αναβάθμιση από το μεγαλύτερο οίκο αξιολόγησης ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των αγορών.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024