Ένας ημιτελικός που θα μνημονεύεται τα επόμενα χρόνια πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κορτ του Γουίμπλεντον ανάμεσα στον Ράφαελ Ναδάλ και τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο.

Σε έναν αγώνα αντοχής που κράτησε σχεδόν 5 ώρες, ο Ισπανός ήταν τελικά αυτός που βγήκε νικητής κάμπτοντας την σπουδαία αντίσταση του Αργεντινού.

Στο πρώτο σετ οι δύο αθλητές πήγαιναν «χέρι-χέρι» μέχρι το 5-5. Στη συνέχεια ο Ναδάλ έσπασε το σερβίς του Αργεντινού και στη συνέχεια κέρδισε το δικό του κάνοντας το 1-0 στα σετ.

Η εικόνα των γκέιμς παρέμεινε ίδια και στο δεύτερο σετ το οποίο οδηγήθηκε τελικά στο τάι μπρέικ. Αν και ο Ισπανός είχε δύο ευκαιρίες να πάρει το σετ, ο Ντελ Πότρο έμεινε όρθιος και τελικά κατέκτησε το σετ (9-7), ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ίδιο ήταν το σκηνικό στο τρίτο σετ με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους και να φτάνουν μέχρι το 4-4. Στη συνέχεια ο Ντελ Πότρο κράτησε ξανά το σερβίς και κάνοντας μπρέικ πέρασε μπροστά στα σετ με 2-1.

Mε την πλάτη στον τοίχο ο Ισπανός πίεσε στο τέταρτο σετ, «έσπασε» το σερβίς του Ντελ Πότρο και κάνοντας το 6-4 έφερε την ισορροπία στα σετ.

Στο πέμπτο σετ κάνοντας «επίδειξη» της υπεράνθρωπης αντοχής του ο Ναδάλ έκανε νέο μπρέικ και πήρε σαφές πλεονέκτημα για τη νίκη. Τελικά εκμεταλλευόμενος την κόπωση του αντιπάλου του κατέκτησε το σετ με 6-4 και πήρε τη νίκη.

Στα ημιτελικά θα βρει μπροστά του τον «αναγεννημένο» Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ στο άλλο ζευγάρι ο Τζόν Ίσνερ θα μονομαχήσει με τον Κέβιν Άντερσον.