Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδιοικητικές κάλπες τον Μάιο 2019 - «Παράθυρο» και για εθνικές εκλογές

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδιοικητικές κάλπες τον Μάιο 2019 – «Παράθυρο» και για εθνικές εκλογές

Την αλλαγή της προβλεπόμενης ημερομηνίας διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσαν αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, φουντώνοντας τα σενάρια για πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Τροπολογία κατέθεσαν αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή δεκαέξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούν κατ’ εξαίρεση οι επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές να γίνουν μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές.

Προτείνουν δηλαδή ο πρώτος γύρος των δημοτικών να γίνει μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές και ο δεύτερος γύρος, όπου απαιτείται, την Κυριακή των ευρωεκλογών (δηλαδή, τον Μάιο του 2019 αντί για τον Οκτώβριο του ίδιου έτους που προέβλεπε το υπουργείο Εσωτερικών).

Η αλλαγή της ημερομηνίας φουντώνει τα σενάρια της τετραπλής κάλπης με την ταυτόχρονη διενέργεια δημοτικών, νομαρχιακών, εθνικών εκλογών και ευρωεκλογών τον Μάιο του 2019.

Την τροπολογία υπογράφουν βουλευτές από τον λεγόμενο κύκλο των «προεδρικών» και κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον «Κλεισθένη» που αφορά στη «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Τί αναφέρουν, ποιοι την υπογράφουν

«Λαμβάνοντας υπόψη το εύρος των προτεινόμενων αλλαγών και την ανάγκη αρμονικής υιοθέτησής τους και ομαλής μετάβασης στο προτεινόμενο σύγχρονο, δημοκρατικότερο και αναλογικότερο εκλογικό σύστημα για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, καθώς και το γεγονός ότι η τρέχουσα θητεία των δημοτικών και περιφερειακών αρχών είναι εκτενής και ανέρχεται στα πέντε έτη, με την παρούσα τροπολογία προτείνεται, κατ’ εξαίρεση και για την πρώτη εφαρμογή του σχεδίου νόμου, η διενέργεια των αμέσως επόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στον προβλεπόμενο με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο χρόνο, δηλαδή την προηγούμενη Κυριακή από την ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2019 και η εγκατάσταση των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και να λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2023», αναφέρουν στην αιτιολογική έκθεση οι βουλευτές.

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές Ιωάννης Στέφος, Χρήστος Αντωνίου, Σταύρος Αραχωβίτης, Δημήτρης Βέττας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Μανώλης Θραψανιώτης, Νίνα Κασιμάτη, Αστέριος Καστόρης, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου, Ανδρέας Ριζούλης, Βασίλης Τσίρκας και Γιώργος Τζόγκας.

Διαβάστε την τροπολογία

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024