Τα αντηλιακά προϊόντα που αγοράζουμε πρέπει να παρέχουν ευρέως φάσματος, ανθεκτικούς στο νερό παράγοντες προστασίας από τον ήλιο, τα γνωστά SPF, με δείκτη 30 και άνω

Τα αντηλιακά προϊόντα είναι απαραίτητα για την προστασία του δέρματος από τη υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Δρ Ντέμπρα Βαττενμπεργκ εκ μέρους της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας εξηγεί ότι «σε όποια μορφή κι αν είναι ένα αντηλιακό προϊόν, σπρέι ή κρέμα, είναι σημαντικό να το χρησιμοποιούμε σωστά για το καλό το δικό μας και της οικογένειας μας».

Η Δρ Βαττενμπεργκ, επίκουρη καθηγήτρια Κλινικής Δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή Icahn του Όρου Σινά της Νέας Υόρκης υπενθυμίζει ότι τα αντηλιακά προϊόντα που αγοράζουμε πρέπει να παρέχουν ευρέως φάσματος, ανθεκτικούς στο νερό παράγοντες προστασίας από τον ήλιο, τα γνωστά SPF, με δείκτη 30 και άνω.

Αν πρόκειται για αντηλιακό σε μορφή σπρέι, πρέπει να ψεκάζουμε κοντά στο δέρμα και να απλώνουμε ομοιόμορφα το αντηλιακό, διασφαλίζοντας ότι έχει καλύψει κάθε σημείο του δέρματος.

«Μην ψεκάζετε αντηλιακό ποτέ κοντά στο πρόσωπο ή το στόμα και κυρίως μη το εισπνέετε. Ψεκάστε στα χέρια σας καλύτερα και έπειτα εφαρμόστε το προϊόν στο πρόσωπό σας», συμβουλεύει η Δρ Βαττενμπεργκ.

Ακόμα συμπληρώνει ότι είναι προτιμότερο το αντηλιακό να μην χρησιμοποιείται όταν υπάρχει αέρας, αφού είναι δυσκολότερο να απλωθεί στο δέρμα και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εισπνοής του.

Τέλος, πρέπει να αποφεύγουμε την χρήση αντηλιακού σε σπρέι κοντά σε πηγή θερμότητας ή φλόγα ή ενώ καπνίζουμε, αλλά και να διασφαλίζουμε ότι έχει απορροφηθεί από το δέρμα πριν πλησιάσουμε σε κάποιο σημείο με φωτιά.

«Ότι αντηλιακό κι αν χρησιμοποιείτε, βεβαιωθείτε ότι το ανανεώνετε ανά δύο ώρες όταν είστε στην παραλία σε άλλο ανοιχτό χώρο ή αμέσως μετά το κολύμπι, ή αν έχετε ιδρώσει έντονα», καταλήγει η επίκουρη καθηγήτρια Κλινικής Δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής Icahn.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr