Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους 141 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στην Ιαπωνία

Στους 141 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στην Ιαπωνία

Στους 141 ανήλθαν οι νεκροί στην Ιαπωνία από τις φονικές πλημμύρες, ενώ ενδέχεται ν' αυξηθεί ο αριθμός τους καθώς υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι.

Οι πλημμύρες και οι χείμαρροι λάσπης που προκλήθηκαν από τις εξαιρετικά σφοδρές βροχοπτώσεις στη δυτική Ιαπωνία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 141 ανθρώπους, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι θεωρούνται επισήμως αγνοούμενοι, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα.

Ηδη, ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες για ακόμη υψηλότερο αριθμό θυμάτων.

«Οι 75.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιώτες (…) και ακτοφρουροί κάνουν το καλύτερο δυνατόν» για να εντοπίσουν και να διασώσουν τους πληγέντες, υπογράμμισε ο Σούγκα.

Οι έρευνες και οι εργασίες καθαρισμού συνεχίζονται πλέον υπό τον καυτό ήλιο, καθώς η θερμοκρασία θα φθάσει τους 35 βαθμούς υπό σκιά και «η ηλιοφάνεια αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μία εβδομάδα», συνέχισε ο Σούγκα, καλώντας να επιδεικνύεται «επαγρύπνηση» για τον κίνδυνο θερμοπληξίας ή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, αλλά και για πιθανές νέες κατολισθήσεις.

Ισοπεδώθηκαν ολόκληρες συνοικίες

Οι καταστροφές που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που εκδηλώθηκαν στη δυτική Ιαπωνία στα τέλη της περασμένης εβδομάδας είναι οι χειρότερες από ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το αρχιπέλαγος τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια.

Οι κατολισθήσεις λάσπης ισοπέδωσαν σπίτια και ολόκληρες συνοικίες, ενώ πλημμύρισαν χωριά και πόλεις, καθώς το νερό έφθασε ακόμα και μέχρι τον πρώτο όροφο κτιρίων, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σημειώθηκε ρεκόρ βροχόπτωσης μέσα σε 72 ώρες σε 118 σημεία παρατήρησης, σε περίπου δεκαπέντε επαρχίες.

Περίπου το 70% της ιαπωνικής επικράτειας αποτελείται από όρη και λόφους. Πολλά οικήματα έχουν ανεγερθεί σε απότομες πλαγιές ή σε πεδιάδες που διατρέχουν κίνδυνο εξαιτίας πλημμυρών, κοντολογίς σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Ταυτόχρονα, πάρα πολλά σπίτια στην Ιαπωνία αποτελούν ξύλινες κατασκευές, ιδίως οι παραδοσιακές κατοικίες σε αγροτικές περιοχές.

Εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης, ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε «αποφάσισε ν’ ακυρώσει την προγραμματισμένη περιοδεία του από την Τετάρτη στο Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο» για να δώσει προτεραιότητα στη «διάσωση και την αρωγή των πληγέντων και την ανοικοδόμηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024