Παρά την πολιτική κρίση, στην οποία βυθίζεται η Βρετανία με τα μέλη της κυβέρνησης της Μέι να αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλο, η πρωθυπουργός φαίνεται πως βρίσκει συμμάχους στο εξωτερικό

Παρά την πολιτική κρίση, στην οποία βυθίζεται η Βρετανία με τα μέλη της κυβέρνησης της Μέι να αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλο, η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, φαίνεται πως βρίσκει συμμάχους στο εξωτερικό.

Η καγκελάριος Άνγελα Μέρκελ καλωσόρισε τις προτάσεις της βρετανικής κυβέρνησης της Μέι για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι αυτές αποτελούν ένα «ολόκληρο βήμα προόδου» στη διαδικασία του Brexit.

«Θα παραμείνουμε Ευρωπαίοι ακόμη και αν δεν είμαστε στην ίδια Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε, πλάι στην Μέι στη συνέντευξη Τύπου στο τέλος της συνόδου για τα δυτικά Βαλκάνια στο Λονδίνο.

«Με τη Βρετανία να υποβάλει τη λευκή βίβλο, αυτό ήταν ένα ολόκληρο βήμα προόδου και εμείς ως 27… θα επεξεργαστούμε μια θέση και θα δώσουμε μια κοινή απάντηση. Αλλά είναι καλό ότι οι προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι – αυτό μπορώ να πω προς το παρόν χωρίς να υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες», σημείωσε η Μέρκελ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr