Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αισιοδοξία για συμφωνία μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Ράμα

Αισιοδοξία για συμφωνία μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Ράμα

Συνεχίζονται εντατικά οι διαπραγματεύσεις για τα ελληνοαλβανικά ζητήματα

Μετά την αμφιλεγόμενη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για τη «Βόρεια Μακεδονία», η κυβέρνηση προσπαθεί με εντατικούς ρυθμούς να «κλείσει» ακόμη ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, τις ελληνοαλβανικές διαφορές. Όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, πριν πάει διακοπές θα έχει λύσει και το «αλβανικό».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε την Τρίτη με τον αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα, στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται ο ΣΚΑΙ, οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν την πορεία των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων που διεξάγονται από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών και οι οποίες αφορούν ένα σημαντικό αριθμό διμερών θεμάτων.

Παρά το γεγονός ότι παραμένουν διάφορα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν από τις δύο διαπραγματευτικές ομάδες, οι δύο πρωθυπουργοί πιστεύουν ότι σύντομα μπορεί να υπάρχει θετική κατάληξη, ανέφεραν δε οι ίδιες πηγές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις διαπραγματεύσεις περιλαμβάνονται θέματα όπως η κατάργηση του εμπολέμου μεταξύ των δυο χωρών, η οριοθέτηση της ΑΟΖ, η ρύθμιση περιουσιών και όλα τα υπόλοιπα ανοιχτά θέματα Ελλάδος και Αλβανίας, αλλά όχι το ζήτημα των τσάμηδων, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν βάζει στο τραπέζι της συζήτησης.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024