Στην κατηγορία των crossovers και δη των αστικών πρόκειται να δραστηριοποιηθεί η DS, η φίρμα πολυτελών προτάσεων του ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών PSA.

Τα σχέδια που διέρρευσαν στο διαδίκτυο αποκαλύπτουν με κάθε λεπτομέρεια τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες του DS 3 Crossoback, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά μετά και την επίσημη πρεμιέρα του στο Παρίσι, τον προσεχή Οκτώβριο.

Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, η σχεδιαστική φιλοσοφία του γαλλικού crossover δεν απέχει σημαντικά από το σημερινό DS 3, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι  λείπουν εκείνα τα στοιχεία που δηλώνουν την επικαιροποίηση των προδιαγραφών του.

Εκκεντρικό θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς και τον σχεδιασμό του εσωτερικού, γεγονός που καθιστά τη γαλλική πρόταση μοναδική στην κατηγορία της.

Κατά τ’ άλλα, τα μηχανικά μέρη και ειδικότερα οι κινητήρες θα προέλθουν από το οπλοστάσιο του PSA Group,  ξεκινώντας από τα τρικύλινρα σύνολα βενζίνης των 1,2 λίτρων και φτάνοντας στον νέο πετρελαιοκινητήρα των 1,5 λίτρων αλλά και στην έκδοση των 270 ίππων του υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1,6 λίτρων.

Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία αυτόματων κιβωτίων στην γκάμα του αυτοκινήτου, σε αντίθεση με την τετρακίνηση η οποία δεν θα προσφέρεται ούτε ως προαιρετική επιλογή.