Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Θα γίνουμε μία από τις δέκα μεγαλύτερες οικονομίες

Ερντογάν: Θα γίνουμε μία από τις δέκα μεγαλύτερες οικονομίες

Ο Ερντογάν ορκίστηκε ενώπιον του κοινοβουλίου και στη συνέχει εκφώνησε ομιλία ενώπιον πολλών ξένων ηγετών που είχαν συγκεντρωθεί στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε σήμερα ότι θα οικοδομήσει μια «ισχυρή» χώρα, με μια πανίσχυρη αμυντική βιομηχανία και μια αναπτυσσόμενη οικονομία, μετά την ορκωμοσία του για μια νέα πενταετή θητεία με διευρυμένες εξουσίες.

Ο Ερντογάν ορκίστηκε ενώπιον του κοινοβουλίου και στη συνέχεια εκφώνησε ομιλία ενώπιον πολλών ξένων ηγετών που είχαν συγκεντρωθεί στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

«Εμείς, ως Τουρκία και ως τουρκικός λαός, κάνουμε σήμερα μια νέα αρχή» είπε στους ηγέτες και στους χιλιάδες προσκεκλημένους του. «Αφήνουμε πίσω μας το σύστημα που στο παρελθόν κόστισε στη χώρα μας ακριβό τίμημα, λόγω του πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού χάους» συνέχισε.

Ο 64χρονος πρόεδρος υποστηρίζει ότι το νέο, προεδρικό σύστημα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ασφάλεια της χώρας του, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 αλλά και τις συγκρούσεις στα νότια σύνορά της, στη Συρία και το Ιράκ. «Ξεκινούμε αυτόν τον δρόμο χρησιμοποιώντας αυτήν την ευκαιρία όσο καλύτερα μπορούμε, για ένα ισχυρό κοινοβούλιο, μια ισχυρή κυβέρνηση και μια ισχυρή Τουρκία» τόνισε.

«Θα ενισχύσουμε την αμυντική βιομηχανία μας και την ασφάλεια των συνόρων. Θα κάνουμε πολύ μεγάλες επενδύσεις σε όλες τις περιοχές (…) για να γίνουμε μια από τις δέκα μεγαλύτερες οικονομίες» συνέχισε.

Με το νέο σύστημα καταργείται η θέση του πρωθυπουργού και ο πρόεδρος θα μπορεί να διορίζει ο ίδιος τους υπουργούς και να απομακρύνει τους δημοσίους υπαλλήλους, χωρίς να απαιτείται η έγκριση του κοινοβουλίου. Απόψε το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων, ο Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει τα ονόματα των 16 υπουργών του.

«Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη του λαού μας, έχοντας την επίγνωση ότι είμαι ο πρόεδρος όχι μόνον εκείνων που με ψήφισαν αλλά και των 81 εκατομμυρίων Τούρκων» είπε, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Εμινέ. Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι θα διασφαλίσει τις ελευθερίες όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας ή περιοχής από την οποία προέρχονται.

«Αφήνουμε πίσω μας την εποχή που οι άνθρωποι σ’ αυτήν τη χώρα αποξενώνονταν, περιθωριοποιούνταν, διώκονταν για οποιοδήποτε λόγο» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Τι θα κάνει ο Σουλτάνος με Ελλάδα και Κύπρο στη νέα εποχή της Τουρκίας

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024