
«Πρωταθλήτρια» στο Μουντιάλ η… Πρέμιερ Λιγκ
Σχεδόν οι μισοί παίκτες των ημιτελικών αγωνίζονται στο Νησί
Η Πρέμιερ Λιγκ έχει χαρακτηριστεί ουκ ολίγες φορές ως το «κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου» παγκοσμίως, τόσο λόγω του επιπέδου των ποδοσφαιριστών όσο και λόγω θεάματος.
Λίγες μέρες πριν τη λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στους τέσσερις μονομάχους που έχουν απομείνει, από τους 92 συνολικά ποδοσφαιριστές των ημιτελικών οι 41 αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ (44%).
Αυτό το ποσοστό αποτυπώνει ιδανικά τον τίτλο του Αγγλικού πρωταθλήματος, καθώς οι «ανταγωνιστές» βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά.
Στη δεύτερη θέση της συγκεκριμένης λίστας βρίσκονται ισόβαθμα το Ισπανικό και το Γαλλικό πρωτάθλημα με 12 παίκτες (13%), ενώ ακολουθούν Γερμανία και Ιταλία με 7 παίκτες από τα εγχώρια πρωταθλήματα (≈7%).
Ακόμη και αν αφαιρέσουμε από τους 41 εκπροσώπους της Πρέμιερ Λιγκ ολόκληρη την αποστολή των «λιονταριών» (και οι 23 αγωνίζονται στην Αγγλία), οι 18 παίκτες (≈20%) αποτελούν πάλι τον υψηλότερο αριθμό εκπροσώπων από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.
- «Emily in Paris»: Security με τεράστιες μαύρες ομπρέλες στη Μύκονο προστατεύουν τη Λίλι Κόλινς
- Νέο καμπανάκι από τον ΟΟΣΑ για την παγκόσμια οικονομία
- Μαλδίβες: Ανασύρθηκαν οι σοροί δύο εκ των τεσσάρων Ιταλών δυτών που έχασαν τη ζωή τους σε υποθαλάσσιο σπήλαιο
- ΗΠΑ: Ανεξάρτητη αρχή θα εξετάσει τη νομιμότητα των πληγμάτων εναντίον πλοίων σε Ειρηνικό και Καραϊβική
- Ενδοδημοτική συγκοινωνία για πρώτη φορά αποκτά ο Δήμος Ωραιοκάστρου
- Γερμανία: Κατέρρευσε πολυκατοικία μετά από έκρηξη – Αγνοούνται τρεις άνθρωποι


