Η Πρέμιερ Λιγκ έχει χαρακτηριστεί ουκ ολίγες φορές ως το «κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου» παγκοσμίως, τόσο λόγω του επιπέδου των ποδοσφαιριστών όσο και λόγω θεάματος.
Λίγες μέρες πριν τη λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στους τέσσερις μονομάχους που έχουν απομείνει, από τους 92 συνολικά ποδοσφαιριστές των ημιτελικών οι 41 αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ (44%).
Αυτό το ποσοστό αποτυπώνει ιδανικά τον τίτλο του Αγγλικού πρωταθλήματος, καθώς οι «ανταγωνιστές» βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά.
Στη δεύτερη θέση της συγκεκριμένης λίστας βρίσκονται ισόβαθμα το Ισπανικό και το Γαλλικό πρωτάθλημα με 12 παίκτες (13%), ενώ ακολουθούν Γερμανία και Ιταλία με 7 παίκτες από τα εγχώρια πρωταθλήματα (≈7%).
Ακόμη και αν αφαιρέσουμε από τους 41 εκπροσώπους της Πρέμιερ Λιγκ ολόκληρη την αποστολή των «λιονταριών» (και οι 23 αγωνίζονται στην Αγγλία), οι 18 παίκτες (≈20%) αποτελούν πάλι τον υψηλότερο αριθμό εκπροσώπων από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
LIVE: Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης για την 2η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League. Τηλεοπτικά από Novasports 2HD.
Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα κάνει την καλύτερη επιθετική σεζόν της ιστορίας του και κυνηγάει Άρη και… Σπανούλη για μυθικά ρεκόρ στην Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα.