Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, λέγοντας ότι το κόμμα της θα επανακαταθέσει την σχετική τροπολογία του κόμματος

«Έχουμε  συνδέσει την υπόθεση της κατάτμησης της Β’ Αθηνών -που όμως θα σημειώσω ότι ήταν μια πρόταση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης μόλις εξελέγη βουλευτής, τότε που δεν το συζητούσε κανένας άλλος- με την ψήφο των αποδήμων» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ η οποία ανέφερε ταυτόχρονα ότι στο επόμενο 24ωρο η ΝΔ θα επανακαταθέσει την τροπολογία για την κατάργηση περικοπής των συντάξεων.

«Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού, είναι αυτονόητο δικαίωμα. Συμβαίνει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.  Θα πάμε και σε επανακατάθεση της πρότασής μας. Δεν ξεχνάμε το ζήτημα. Είμαστε εδώ  για να ζητήσουμε να ασκήσουν το αυτονόητο δικαίωμα  τους οι Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και μένουν στο εξωτερικό. Συμβαίνει παντού» δήλωσε η κ. Σπυράκη μιλώντας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΘΕΜΑ FM» και «ΣΚΑΙ».

Η απόφασή μας είναι σαφής, πρόσθεσε: «Θέλουμε να κατατμηθεί η Β’ Αθηνών και ταυτόχρονα  θέλουμε να λάβουν άμεσα σε αυτές τις εκλογές δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες του εξωτερικού».

Η κ. Σπυράκη διευκρίνισε ότι μιλάει για τους Έλληνες του εξωτερικού, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. «Να μπορούν να ψηφίζουν στα κατά τόπους προξενεία.  Και αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα. Οι Έλληνες του εξωτερικού προτείνουμε να ψηφίζουν μόνο το ψηφοδέλτιο του Κόμματος και άρα θα καταγράφεται η επιλογή  τους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Και είναι στη διακριτική ευχέρεια των Κομμάτων το αν θα συμπεριλάβουν ή όχι ένα πρόσωπο που θα εκλεγεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως εκπρόσωπο των Ελλήνων του εξωτερικού. Άρα δεν έχει τεχνική δυσκολία όλο αυτό. Έχει πολιτική δυσκολία για την Κυβέρνηση, γιατί δεν υπολογίζει καθόλου θετικά στην ψήφο των ανθρώπων που έφυγαν αυτά τα χρόνια, που τους βλέπουμε κάθε μέρα στο εξωτερικό και που εκπροσωπούν  πολύ δυναμικές ομάδες και οικονομικά και μορφωτικά».

Για τις συντάξεις

Αναφορικά με τις συντάξεις, υπενθύμισε ότι η  Νέα Δημοκρατία  καταψήφισε τη μείωση των συντάξεων.  «Η κυβέρνηση έρχεται τώρα, ενώ πλησιάζει ο χρόνος να εφαρμοστεί αυτό που η ίδια ψήφισε, και ανοίγει τη συζήτηση για το αν υπάρχει περιθώριο να μην περικοπούν οι συντάξεις. Εμείς, λοιπόν, είμαστε ξεκάθαροι, το είπε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, το παρουσίασε, και επιστρέφουμε τώρα με τροπολογία με την οποία ζητάμε να μην υπάρχει η περικοπή των συντάξεων». Προανήγγειλε μάλιστα ότι μέσα  στο επόμενο 24ωρο «θα επανακαταθέσουμε την τροπολογία για την κατάργηση της περικοπής των συντάξεων».

Για Κουρουμπλή και ΕΦΚΑ

«Ο κ. Κουρουμπλής, λοιπόν, δεν έχει παρά να υπερψηφίσει την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας που αφορά την κατάργηση της περικοπής στις συντάξεις. Διαφορετικά το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν τα κυβερνητικά στελέχη είναι να δημιουργούν σύγχυση γύρω από ένα θέμα που έχει σοβαρότατες επιπτώσεις ειδικά στους ανθρώπους που δεν μπορούν να κερδίσουν πια άλλα χρήματα, γιατί είναι συνταξιούχοι, γιατί έκλεισαν τον εργασιακό τους κύκλο, και γιατί περιμένουν να ζήσουν από τις συντάξεις. Ξέρουμε ότι περιέκοψαν τις συντάξεις έως 35% με το νόμο Κατρούγκαλου. Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχουν οι συνταξιούχοι δύο ταχυτήτων».

Περιμένουμε να δούμε τώρα, πρόσθεσε, «αν αυτά που υπέγραψαν, αυτά που ψήφισαν, και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, υπάρχει η δυνατότητα να μην εφαρμοστούν. Αν υπάρχει η δυνατότητα να μην εφαρμοστούν  θέλουμε να το ξέρουμε και για αυτό καταθέτουμε και την πρόταση αυτή. Εμείς καταψηφίσαμε την περικοπή των συντάξεων, εμείς σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να περικοπούν οι συντάξεις»

Για την παρουσία  Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Ερντογάν

Για την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννης στην ορκωμοσία Ερντογάν, η κ. Σπυράκη υποστήριξε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της διατήρησης των ανοικτών διαύλων με την Τουρκία και την τουρκική ηγεσία». Σε κάθε ευκαιρία και σε όλες τις διεθνείς ευκαιρίες που δόθηκαν και δίνονται  στον κ. Μητσοτάκη, είπε, «η Νέα Δημοκρατία θέτει μετ΄ επιτάσεως το θέμα της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης έχει θέσει το θέμα αυτό και στο υψηλότερο επίπεδο, στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά και σε όλες τις διμερείς συναντήσεις που έχει με επικεφαλής κομμάτων  και πρωθυπουργούς. Είναι απαραίτητο να διατηρηθούν ανοικτοί δίαυλοι. Η κυρία Μπακογιάννη απάντησε στο θεσμικά απαράδεκτο, στο χυδαίο tweet του κ. Καμμένου. Στην ουσία του θέματος η Νέα Δημοκρατία θέλει να διατηρηθούν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία, ώστε να υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης με τους γείτονες».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr