Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επενδυτές στις ΗΠΑ αναζητούν Τσακαλώτος και Χουλιαράκης

Επενδυτές στις ΗΠΑ αναζητούν Τσακαλώτος και Χουλιαράκης

Στις επαφές αναμένεται να τους ενημερώσουν για τις προοπτικές που ανοίγονται στην ελληνική οικονομία μετά τις αποφάσεις του Eurogroup

Με ξένους επενδυτές συναντάται τη Δευτέρα και τη Τρίτη στις ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και στελέχη του ΟΔΔΗΧ, σε μια προσπάθεια να επιστρέψουν στις αγορές.

Στις επαφές αναμένεται να ενημερώσουν τους επενδυτές για τις εξελίξεις και τις προοπτικές που ανοίγονται στην ελληνική οικονομία μετά τις αποφάσεις του Eurogroup.

Η καμπάνια ενημέρωσης και επαφών έχει ξεκινήσει από το Λονδίνο, συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη για να ακολουθήσει ένας νέος κύκλος road show στην Ασία.

Στόχος της ελληνικής αποστολής είναι να δημιουργηθεί ένα δίαυλος άμεσης επικοινωνίας και εμπιστοσύνης με έναν ευρύ κύκλο επενδυτών οι οποίοι θα ενημερώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Όσον αφορά το χρόνο της επόμενης έκδοσης ομολόγων, όλα παραμένουν ανοιχτά. Αν υπάρξει «ευκαιρία» δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αξιοποιηθεί χωρίς όμως η άμεση νέα έξοδος στις αγορές να θεωρείται αυτοσκοπός.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά την απόφαση του Eurogroup παρουσιάζουν πτωτική πορεία με την απόδοση του επταετούς να έχει υποχωρήσει οριακά χαμηλότερα από τα επίπεδα έκδοσης στις αρχές του έτους, το δεκαετές να έχει διασπάσει το ψυχολογικό όριο του 4% και την απόδοση του πενταετούς οριακά πάνω από 3%.

Ο επόμενος σταθμός

Η «μάχη» μεταφέρεται από την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Στο περιθώριο του Eurogroup πέφτουν οι υπογραφές από τους υπουργούς Οικονομικών στα επικαιροποιημένα κείμενα των μνημονίων, για να εκταμιευθεί με ρήτρες η δόση των 15 δισ. ευρώ, αλλά και γίνονται τα «αποκαλυπτήρια» της ενισχυμένης εποπτείας.

Στο κείμενο, θα περιγράφονται αναλυτικά οι μεταμνημονιακοί όροι και οι δεσμεύσεις που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει η ελληνική πλευρά μετά την 21η του Αυγούστου από τις οποίες ξεχωρίζει η ρήτρα για πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024