Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υδρογόνο και υγρό στοιχείο δια χειρός Toyota

Υδρογόνο και υγρό στοιχείο δια χειρός Toyota

H ιαπωνική φίρμα δεν έχει κρύψει ποτέ ότι θεωρεί την υδρογονοκίνηση την απάντηση για το μέλλον και φροντίζει να το υπενθυμίζει με κάθε τρόπο, αυτήν την φορά επενδύοντας σε ένα φουτουριστικό σκάφος με τεχνολογία κυψελών καυσίμου το οποίο πραγματοποιεί το διάπλου της γης με προορισμό το Τόκυο και τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020.

H ιαπωνική φίρμα είναι γνωστή για την αδυναμία της στις εναλλακτικές τεχνολογίες κινητήρων διαθέτοντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών που εκτός από τις εγνωσμένου κύρους υβριδικές εφαρμογές περιλαμβάνει και την υδρογονοκίνηση η οποία ανέκαθεν καταλάμβανε μια θέση ψηλά στην ατζέντα των Ιαπώνων.

Σε αυτό το πλαίσιο η Toyota αποφάσισε να υποστηρίξει ενεργά το εγχείρημα του διάπλου της γης από το Energy Observer, ένα φουτουριστικό σκάφος το οποίο αξιοποιώντας τεχνολογία κυψελών καυσίμου της ιαπωνικής φίρμας, καταναλώνει υδρογόνο έχοντας έτσι μηδενικό αντίκτυπο στο περιβάλλον ενώ είναι και πλήρως αυτόνομο καθώς παράγει το απαιτούμενο καύσιμο από θαλασσινό νερό.

Η παραπάνω τεχνολογία το καθιστά το πρώτο στον κόσμο πλήρως αυτόνομο σκάφος καθώς δεν χρειάζεται καθόλου ανεφοδιασμό, ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία του εξασφαλίζει και ένα σαφές πλεονέκτημα σε ότι αφορά την πλοηγησιμότητα, καθώς το Energy Observer είναι κατά 50% ελαφρύτερο σε σχέση με ένα σκάφος το οποίο θα αξιοποιούσε μπαταρίες.

To σκάφος ξεκίνησε το ταξίδι του πέρυσι από τη Γαλλία, βρίσκεται στη Μεσόγειο ενώ στη συνέχεια θα συνεχίσει το ταξίδι στη Βόρεια Ευρώπη για να ολοκληρώσει τη διαδρομή του το καλοκαίρι του 2020 στο Τόκυο των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων.

«Το Energy Observer είναι μια συναρπαστική πρωτοβουλία εξ ου και εμείς στην Toyota είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που είχαμε την ευκαιρία να συνδεθούμε με μια τόσο παθιασμένη και αφοσιωμένη ομάδα. Το συγκεκριμένο project καταδεικνύει για ακόμα μία φορά τις πολλαπλές πρακτικές εφαρμογές του υδρογόνου καθώς βαδίζουμε προς την Κοινωνία Υδρογόνου» σημειώνει ο επικεφαλής πωλήσεων και marketing της Toyota Ευρώπης για το φιλόδοξο εγχείρημα.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που έχουμε μαζί μας την Toyota. Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για το υδρογόνο το οποίο αποτελεί κλειδί στην μεταβολή των ενεργειακών μας συνηθειών, ένα όραμα το οποίο ευελπιστούμε να μεταδώσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Victorien Errussard, εμπνευστής και καπετάνιος του Energy Observer.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024