Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική - Έκλεισαν δρόμοι, εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική – Έκλεισαν δρόμοι, εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί 40 κλήσεις για απάντληση υδάτων. Κλειστοί δρόμοι, εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει από την κακοκαιρία που πλήττει την Αττική τις τελευταίες ώρες.

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, πλημμυρισμένοι δρόμοι και εγκλωβισμένοι οδηγοί συνθέτουν το σκηνικό που επικράτησε σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου.

Λόγω της βροχόπτωσης, σημειώθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία στην πύλη 2 του λιμανιού του Πειραιά, στο ρεύμα προς Πέραμα, επί της οδού Πειραιώς, από την Πέτρου Ράλλη έως τη Χαμοστέρνας, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ύψος της οδού Ανθέων με κατεύθυνση προς Αθήνα, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών στο ύψος της αερογέφυρας Μάνδρας, στην έξοδο της Αττικής Οδού προς Μάνδρα, στα διόδια Ελευσίνας στο ρεύμα προς Αθήνα, στις οδούς Κοροπούλη, Στρατηγού Ρόκα και Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα Αττικής.

Επιπλέον, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί, έως αυτή την ώρα, 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κυρίως από την περιοχή της Γλυφάδας. Στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Γλυφάδας, καθώς και στο Μενίδι, ακινητοποιήθηκαν, λόγω της βροχόπτωσης, ορισμένα οχήματα, χωρίς, όμως, να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την απομάκρυνση των επιβαινόντων.

Η κίνηση στους δρόμους στις 23:30

Προβλήματα και στο λιμάνι του Πειραιά

Η νεροποντή σε συνδυασμό με χαμηλή νέφωση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ορατότητα των επιβατικών πλοίων που αποπλέουν και καταπλέουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα επιβατικά πλοία στην είσοδο και στην έξοδο του λιμένος Πειραιώς κινούνται με πολύ χαμηλή ταχύτητα και χρησιμοποιούν συριγμούς με δεδομένο ότι η ορατότητα είναι πολύ χαμηλή.

Παραμένει το ίδιο σκηνικό τη Δευτέρα

Νεφώσεις, βροχές, αλλά και καταιγίδες αναμένεται να συνθέσουν το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία πάντως να σημειώνει άνοδο. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά, οι οποίες θα αυξηθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Το ίδιο σκηνικό, με νεφώσεις και τοπικές βροχές, αναμένεται και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Χαλκιδική, όπου οι καταιγίδες θα μπορούσαν να είναι κατά διαστήματα ισχυρές μέχρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Διαβάστε επίσης:

Φάρσαλα: Πλημμύρες και ζημιές σε καλλιέργειες από την κακοκαιρία

Χαλάζι και ανεμοθύελλα στα Τρίκαλα – Καταστράφηκαν καλλιέργειες

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024