Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος ήταν ο άσσος της Χίμκι, Τάιλερ Χάνικατ

Ποιος ήταν ο άσσος της Χίμκι, Τάιλερ Χάνικατ

Η ζωή του Αμερικανού φόργουορντ που «έφυγε» σε ηλικία μόλις 27 ετών

Το πρωί του Σαββάτου ο Τάιλερ Χάνικατ έπεσε νεκρός μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικού. Τις αρχές ειδοποίησε η μητέρα του αναφέροντας την «περίεργη συμπεριφορά» του υιού της. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του 27χρονου, ο ίδιος οχυρώθηκε και ξεκίνησε να πυροβολεί εναντίον τους. Λίγη ώρα αργότερα οι Ειδικές Δυνάμεις εισέβαλαν στο κτήριο και βρήκαν τη σορό του.

Ο άσος της Χίμκι αποφοίτησε από το Λύκειο της γενέτειρας του, Σίλμαρ στην Καλιφόρνια το 2009. Το ίδιο έτος έγινε αποδεκτός στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCLA) όπου την πρώτη χρονιά μέτρησε 26 συμμετοχές, 18 από τις οποίες ως βασικός.

Στο τέλος της δεύτερης κολεγιακής σεζόν του θεωρούταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες στη χώρα, με τα mock draft να τον τοποθετούν στις επιλογές του πρώτου γύρου.

Τελικά οι Σακραμέντο Κινγκς τον επέλεξαν στο 35ο πικ του ντραφτ του 2011. Στα δύο χρόνια που έμεινε στους «βασιλιάδες» ο χρόνος συμμετοχής του ήταν περιορισμένος, κάτι το οποίο τον έκανε να στραφεί στην Ευρώπη.

Το υπερατλαντικό ταξίδι έγινε το 2014 με τον Χάνικατ να υπογράφει διετές συμβόλαιο με τη ρωσική Χίμκι. Εκεί κατέκτησε το Eurocup το 2015, ενώ το 2016 συμμετείχε για πρώτη φορά στη Euroleague.

Οι επιδόσεις του κέντρισαν το ενδιαφέρον της Αναντολού Εφές η οποία τον έκανε δικό της το 2016.

Μόλις έναν χρόνο μετά ο Αμερικανός επέστρεψε στη Χίμκι με την οποία έφτασε ένα βήμα μακριά από το Final-4 του Βελιγραδίου, με τη συνεισφορά του ίδιου να είναι τεράστια.

Η είδηση του θανάτου ήρθε αιφνίδια βυθίζοντας σε πένθος τον κόσμο του μπάσκετ, με πολλούς συμπαίκτες και αντιπάλους να εκφράζουν την θλίψη τους.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024