Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λαμπρίδης: Δεν πωλούνται τα λιμάνια που βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ

Λαμπρίδης: Δεν πωλούνται τα λιμάνια που βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ

Προς σύμπραξη δημοσίου - ιδιωτικού τομέα

«Τα 10 λιμάνια της χώρας που είναι στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και λειτουργούν ως ανώνυμες εταιρείες, όπως αυτό της Πάτρας, δεν πρόκειται να πωληθούν, αλλά η συμφωνία με τους θεσμούς, έπειτα από έντονη διαπραγμάτευση, είναι να ακολουθήσουμε το διεθνές παράδειγμα σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, μέσω των υποπαραχωρήσεων». Αυτά τόνισε ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Χρήστος Λαμπρίδης, μιλώντας σήμερα στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνεται στην Πάτρα από την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Όπως προσέθεσε, «είναι μία επιλογή η οποία ενθαρρύνει την έλευση επενδυτών που έχουν συγκεκριμένη γνώση και εμπειρία σε συγκεκριμένο αντικείμενο και παράλληλα εξασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «η επιλογή θα απελευθερώσει τα λιμάνια, ώστε να αξιοποιήσουν τις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες που έχουν και οι οποίες δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν διότι υπήρχε μία σύγχυση για το τι θα ακολουθήσει».

Επίσης ανέφερε ότι «οι κενές οργανικές θέσεις των λιμανιών έχουν καλυφθεί, αφού οι προκηρύξεις για προσλήψεις έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και ως εκ τούτου σε κάποια λιμάνια θα έχουμε τη δυνατότητα αναζωογόνησης της λειτουργίας τους».

Σχετικά με τις διοικήσεις των λιμανιών, ο Χρήστος Λαμπρίδης είπε ότι «σε αυτό το δύσκολο πλαίσιο που υπάρχει, πετυχαίνουν σημαντικά οικονομικά και εμπορικά αποτελέσματα και αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο δείχνει ότι οι προοπτικές είναι πάρα πολύ σημαντικές».

Συγκεκριμένα για το λιμάνι της Πάτρας είπε «ότι μπορούμε να προσελκύσουμε ιδιωτικές επενδύσεις σε περιοχές, σε χώρους και σε δραστηριότητες, όπου ο ΟΛΠΑ δεν μπορεί να το κάνει για λόγους μη ύπαρξης των απαραίτητων κεφαλαίων». Όσον αφορά στην κατασκευή του εμπορικού τμήματος του λιμανιού της Πάτρας, ο Χρήστος Λαμπρίδης γνωστοποίησε ότι «έχει υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο Μεταφορών, ώστε να ενταχθεί το έργο στην επόμενη αναθεώρηση του στρατηγικού πλαισίου επενδύσεων μεταφορών». Παράλληλα, είπε ότι «ευρωπαϊκοί προϋπολογισμοί για το επόμενο έτος θα δώσουν τη δυνατότητα ένταξης έργων και για το λιμάνι της Πάτρας».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024