Το «Arc Designs» δημιούργησε μια πλατφόρμα θέας και έναν τεράστιο διάδρομο με τζάμι, σκαρφαλωμένο σε ένα από τα υψηλότερα σημεία του Βράχου του Γιβραλτάρ.

Με την ονομασία «Skywalk», δηλαδή πεζοπορία στον ουρανό,  η πλατφόρμα είναι χτισμένη πάνω από μια υπάρχουσα στρατιωτική πλατφόρμα του Β Παγκοσμίου Πολέμου στο Upper Rock Nature Reserve που κάποτε χρησίμευε ως βάση για τα πυροβόλα όπλα Bofors.

Το αρχιτεκτονικό στούντιο «περιτύλιξε» την υπάρχουσα πέτρινη πλατφόρμα με έναν πεζόδρομο και κιγκλιδώματα ύψους 2,5 μέτρων, τα οποία κοντράρονται πάνω από το απότομο έδαφος.

Οι σκάλες από χάλυβα οδηγούν από το διάδρομο μέχρι την κορυφή της αρχικής στρατιωτικής πλατφόρμας, όπου η παλιά οκταγωνική βάση οπλισμού χρησιμεύει ως κάθισμα για τους επισκέπτες να ξεκουραστούν και να κοιτάξουν έξω προς τον ορίζοντα.

H πλατφόρμα προσφέρει στους επισκέπτες πανοραμική θέα τόσο προς τα ανατολικά όσο και προς τα δυτικά, με την Ευρώπη και την Αφρική, τη Μεσόγειο Θάλασσα και τον Ατλαντικό Ωκεανό να απλώνονται μπροστά στον επισκέπτη με μια ματιά.