Το δρόμο για τη φυλακή έδειξαν ανακριτής και εισαγγελέας στην 46χρονη που εμφανιζόταν ως δικηγόρος και η οποία φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες ανθρώπους από το 2013 έως σήμερα, αποκομίζοντας κατά το κατηγορητήριο τουλάχιστον 2.250.000 ευρώ.

Η 46χρονη εμφανιζόταν ως …ειδική σε ζητήματα χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, «κόκκινων» δανείων και στο πελατολόγιό της βρίσκονταν ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού χώρου και της ναυτιλίας.

Το κύκλωμα αυτό τροφοδοτούνταν με νέα θύματα ακόμη και μέσω… μέντιουμ ή ιερέων, που σύστηναν την 46χρονη σε ανυποψίαστους πολίτες, ως αυτή που «μπορούσε να λύσει όλα τα προβλήματα οικονομικής φύσεως.»

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η 46χρονη χρωστούσε πάνω από 1.000.000 για τον περσινό ΕΝΦΙΑ, λόγω των δεκάδων ακινήτων που είχε αποκτήσει από ανυποψίαστους πελάτες.

Εκτός από την 46χρονη που κρίθηκε προφυλακιστέα, ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν περιοριστικούς όρους σε 3 ακόμη άτομα μέλη του κυκλώματος: στον σύζυγό της 46χρονης, σε έναν επίκουρο καθηγητή του πανεπιστημίου και στην δήθεν σωματοφύλακα της 46χρονης.