Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε με Νόβιτσοκ είχε αγγίξει μολυσμένο αντικείμενο

Το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε με Νόβιτσοκ είχε αγγίξει μολυσμένο αντικείμενο

Εκτιμήσεις της βρετανικής αστυνομίας

Η βρετανική αστυνομία εκτιμά ότι το ζευγάρι που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Έιμσμπερι εκτέθηκε στο νευροπαραλυτικό παράγοντα Νόβιτσοκ αφού άγγιξαν ένα μολυσμένο αντικείμενο.

«Μετά τις νέες εξετάσεις των δειγμάτων (που ελήφθησαν) από τους ασθενείς, γνωρίζουμε τώρα ότι εκτέθηκαν στον νευροπαραλυτικό παράγοντα αφού άγγιξαν ένα μολυσμένο αντικείμενο», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν πλέον να εξακριβώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται ποια ήταν η πηγή της μόλυνσης.

Ρώσος χημικός Βιλ: Αντιπερισπασμός η νέα δηλητηρίαση στη Βρετανία

Το Νόβιτσοκ από το οποίο δηλητηριάστηκαν δύο Βρετανοί το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν πρέπει να προέρχεται από την ίδια παρτίδα με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του Σεργκέι και της Γιούλιας Σκριπάλ, διαβεβαιώνει ο Ρώσος χημικός που είχε αποκαλύψει την ύπαρξη αυτού του νευροτοξικού παράγοντα.

«Πιστεύω ότι πρόκειται για μια νέα επίθεση, χωρίς σχέση με την πρώτη», είπε ο Βιλ Μιρζαγιάνοφ, μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο από το σπίτι του στο Πρίνστον των ΗΠΑ.

Μολόνοτι ορισμένοι Βρετανοί επιστήμονες θεωρούν ότι το Νόβιτσοκ είναι μια σταθερή ουσία με διάρκεια ζωής ακόμη και τεσσάρων μηνών, ο Ρώσος ειδικός επισήμανε ότι «αυτό δεν είναι αλήθεια». «Το Νόβιτσοκ είναι πολύ ευαίσθητο στην υγρασία και καταστρέφεται όπου υπάρχει νερό», εξήγησε.

Ο 83χρονος χημικός, σφοδρός πολέμιος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, θεωρεί εξάλλου ότι η δηλητηρίαση του ζεύγους, ενός 45χρονου άνδρα και μιας 44χρονης γυναίκας, έγινε με σκοπό να «εκτραπεί η προσοχή» από τις έρευνες για την υπόθεση των Σκριπάλ.

Στοχοθετώντας ανθρώπους που «δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τη Ρωσία», οι Ρώσοι «θέλουν να δείξουν ότι πρόκειται για εσωτερικό, βρετανικό πρόβλημα, όχι για διεθνές», καθώς πλησιάζει και η πρώτη σύνοδος κορυφής μεταξύ του Πούτιν και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, συνέχισε.

Ο Μιρζαγιάνοφ εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 1995. Είχε εργαστεί επί τριάντα χρόνια στο Κρατικό Ινστιτούτο Ερευνών Χημείας και Οργανικών Τεχνολογιών και ήταν ο άνθρωπος που, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 αποκάλυψε για πρώτη φορά την ύπαρξη αυτών των πανίσχυρων τοξικών ουσιών. Μετά την επίθεση εναντίον των Σκριπάλ υποστήριξε ότι μόνο η Ρωσία θα μπορούσε να ευθύνεται γιατί μόνο εκείνη έχει αναπτύξει τέτοιες ουσίες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024