Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» οι πολιτικοί αρχηγοί.

Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταθέσει αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία προκειμένου να «απολογηθεί» ο πρωθυπουργός για τα δεινά που έφερε στους πολίτες η συμφωνία για το χρέος.

Η ΝΔ έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει να υπάρξει αντιπαράθεση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την Οικονομία, προκειμένου – όπως υποστηρίζει –  να φέρουν στην επιφάνεια τα «γκρίζα» σημεία της συμφωνίας για το χρέος αλλά και να παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ  μέρος του προγράμματος του για τη μεταμνημονιακή εποχή της Ελλάδας.

Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσεις στις 12.00 το μεσημέρι όπου στο επίκεντρο θα βρεθούν οι αποφάσεις του Eurogroup καθώς και οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση με τα υψηλά πλεονάσματα.

Στην  επιστολή που είχε στείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση ζητώντας την προ ημερησίας συζήτηση, ανέφερε  ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από επικοινωνιακές φιέστες» αλλά να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες διότι «η περίφημη «καθαρή έξοδος» δεν είναι τίποτα περισσότερο από την «καθαρή είσοδο» σε τέταρτο μνημόνιο», να ενημερώσει για τις περικοπές που έρχονται και να απολογηθεί για τα δεινά που έφεραν οι πολιτικές του επιλογές.

Η συζήτηση θα ανοίξει με την ομιλία του πρωθυπουργού, θα ακολουθήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων.

Στη συζήτηση αναμένεται να λάβει μέρος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης.

Προβλέπεται δεύτερος κύκλος ομιλιών του πρωθυπουργού, των πολιτικών αρχηγών και των υπουργών και τη συζήτηση αναμένεται να κλείσει με τριτολογία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.