Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Προσφέρετε πολιτική κάλυψη στο φασισμό

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Προσφέρετε πολιτική κάλυψη στο φασισμό

Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία διασταυρώνουν τα «ξίφη» οι πολιτικοί αρχηγοί

Ιστορική επιτυχία για τη  χώρα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  τη συμφωνία στο Eurogroup, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για την Οικονομία που ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ στη συνέχεια εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «πήγε στο Βερολίνο για να ζητήσει διαβεβαιώσεις από τη Γερμανία ότι θα πιέσει για να εφαρμοστεί το μέτρο περικοπής των συντάξεων».

Σχολιάζοντας τη στάση του κ. Μητσοτάκη για το Μακεδονικό, ανέφερε ότι «προσφέρει πολιτική κάλυψη στο φασισμό» λέγοντας μάλιστα ότι έχει γίνει πιο ακροδεξιός και από τον Άδωνι.

Εν συνεχεία, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε θέματα οικονομίας, λέγοντας ότι τα ελληνικά ομόλογα , καταρρίπτουν κάθε ρεκόρ ενώ οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης – όπως είπε –  αναβαθμίζουν  τη θέση της Ελλάδας. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «σε λίγες ημέρες η Ελλάδα βγαίνει καθαρά και με ασφάλεια από τα μνημόνια. Εκεί που απέτυχαν τρεις δικές σας κυβερνήσεις η δικιά μας πέτυχε» σημείωσε απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφορικά με τη συμφωνία για το χρέος, είπε ότι επανέρχεται το ελληνικό  δημόσιο χρέος σε τροχιά βιωσιμότητας ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνει έναν καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία για την επόμενη 15ετια. Η κατάσταση που βίωσε η χώρα εδώ και μία 8ετια τελειώνει, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν παρέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, η κατάσταση ήταν δραματική.

«Με την ανεργία να βρίσκεται στο 27% και μάλιστα επί των ημερών σας να έχει φτάσει το ντροπιαστικό ιστορικό ρεκόρ του 28%. Και την ίδια στιγμή, η ανεργία των νέων να προσεγγίζει το 60%.

Ρεκόρ – που πιθανά θα μείνει ακατάρριπτο – στην ιστορία της Ευρώπης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι μετά τη συμφωνία για το χρέος, οι Έλληνες  θα πρέπει να δουν άμεσα στην καθημερινότητά του σταδιακή βελτίωση οι οποίοι – όπως είπε – για χρόνια έβαλαν πλάτη πληρώνοντας τα σπασμένα ενός χρεωκοπημένου πολιτικού συστήματος.

Σκληρή επίθεση κατά Μητσοτάκη

Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «θέλετε να ανακυκλώνεται  η μιζέρια και η καταστροφή» προσθέτοντας ότι δεν έχει το πολιτικό σθένος να αναγνωρίσει ότι τα πράγματα στη χώρα πάνε καλύτερα. Και αυτό όπως είπε, «αποδεικνύεται με την αδιανόητη επίθεσή σας προς τον Μοσκοβισί».

Αντί να υπερασπίζεστε, πρόσθεσε, τα συμφέροντα των Ελλήνων «υπερασπίζεστε τα δικά σας κομματικά συμφέροντα.  Το μόνο που σας αφορά είναι η πολιτική σας επιβίωσης και η δίψα σας για επιστροφή στην εξουσία. Πορεύεστε με τη λογική, όσο χειρότερη η κατάσταση για το λαό τόσο καλύτερα για εσάς». Δεν σας ενδιαφέρει, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας «το βιοτικό επίπεδο κανενός, δεν σας αφορούν οι ανάγκες των ανθρώπων».

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, τόνισε επικαλούμενος και δημοσίευμα εφημερίδας, ότι «πήγατε μέχρι το Βερολίνο για να ζητήσετε  διαβεβαιώσεις  ότι η Γερμανία θα πιέσει για να εφαρμοστεί το μέτρο περικοπής των συντάξεων».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών ρίχνοντας νέες «βολές» κατά του κ. Μητσοτάκη. «Παρασυρόμενος από την ακροδεξιά ομάδα που ηγείται του κόμματός σας, αποφασίσατε σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα να διχάσετε τους Έλληνες για να μη διχάσετε το κόμμα σας. Με τη στάση σας για το θέμα της ΠΓΔΜ, παίρνετε διαζύγιο με ότι ονομάσατε φιλελευθερισμός και Κεντροδεξιά».

Υποστήριξε μάλιστα ότι με τη στάση του, προσφέρει «πολιτική κάλυψη στο φασισμό». Δώσατε, πρόσθεσε, «την ευκαιρία τις προηγούμενες ημέρες σε φασιστικές ομάδες να βγουν από τις κρυψώνες τους. Να οργανώνουν αντισυγκεντρώσεις σε συγκεντρώσεις άλλων κομμάτων».

«Αυτό όμως που αφορά εν συνόλω τη δημοκρατία μας και την πολιτική ζωή του τόπου, είναι ότι υιοθετώντας το λόγο και τις πρακτικές μιας νέας εθνικοφροσύνης, προσφέρετε πολιτική κάλυψη στο φασισμό. Δώσατε την ευκαιρία σε κάθε λογής εθνικιστικές και φασιστικές ομάδες, να βγουν το προσκήνιο».

Με το Μακεδονικό, σημείωσε, συμπλέετε με τον Γκρουέφσκι και στο Προσφυγικό με τον Όρμπαν. Με τη σημερινή σας στάση, χαρακτηρίζεστε  ως ο Έλληνας Όρμπαν. Γίνεστε ακροδεξιοί πιο πολύ και από τον Άδωνι» συμπληρώνοντας ότι «θέλετε να μείνετε  στη συνείδηση των πολιτών ως ένας πολιτικός απατεώνας».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη πως η ΝΔ συνεχίζει την αγαστή σύμπλευση με την ακροδεξιά εντός αλλά και εκτός συνόρων.  «Μέχρι πρότινος χαρακτηριζόσασταν ως νεοφιλελεύθερος. Σήμερα, ,με τη στάση σας σε Μακεδονικό και προσφυγικό, χαρακτηρίζεστε και από διεθνή μέσα ενημέρωσης ως ο έλληνας Όρμπαν» συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας την επίθεση προς τον κ. Μητσοτάκη, ανέφερε ότι «η ακροδεξιά είναι το τελευταίο καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων».

«Κρυφή σας φαντασίωση ένα 4ο μνημόνιο»

Για την απόφαση του Eurogroup σχετικά με τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Και τι δεν ακούσαμε σε αυτήν εδώ την αίθουσα. Για παράταση της ασφυκτικής επιτροπείας, για νέα μνημόνια, για εκχώρηση της κυριαρχίας μέχρι το 2060… Για το περιβόητο 4ο μνημόνιο, που από ό,τι φαίνεται δεν είναι μόνο η κρυφή σας φαντασίωση, αλλά και η απεγνωσμένη σας επιθυμία» είπε χαρακτηριστικά.

Η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας, διευκρίνισε,  «θα γίνεται υπό τη μορφή εκθέσεων για την πορεία της και πιθανά να εισηγούνται κάποιες παρεμβάσεις αν κριθεί απαραίτητο. Όπως ακριβώς γίνεται, δηλαδή, και με όλες τις χώρες που βγήκαν από μνημόνια. Τα στοιχεία αυτών των εκθέσεων, η ελληνική κυβέρνηση θα τα λαμβάνει υπ’ όψιν όμως ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν θα είναι δικός της».

Η Ελλάδα, ανέφερε ακόμη,  θα έχει και πάλι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το παρόν και το μέλλον της. «Κανένας άλλος πέραν των εκλεγμένων αντιπροσώπων του ελληνικού λαού».

Τώρα ξεκινά η πιο κρίσιμη περίοδος

«Δεν προχωρήσαμε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό τρία χρόνια πριν, απλά και μόνο για να μην επιστρέψουν αυτοί που λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν τη χώρα. Αλλά προχωρήσαμε με σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας και με διαρκή αταλάντευτο στόχο να επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι τώρα ξεκινά η πιο κρίσιμη περίοδος, «γι΄ αυτό και επεξεργαζόμαστε από τώρα τις απαραίτητες παρεμβάσεις που σταδιακά θα επαναφέρουν την κανονικότητα στη χώρα και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως πρέπει «να προστατεύσουμε τον κόσμο της εργασίας. Να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων. Να βελτιωθούν οι συνθήκες δουλειάς, να αυξηθούν οι μισθοί, να περιοριστεί η εργοδοτική αυθαιρεσία. Να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το κοινωνικό κράτος. Να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας στο περιθώριο» τόνισε.

Η Ελλάδα της χρεοκοπίας, της διαπλοκής και της διαφθοράς τελείωσε

«Η Ελλάδα του χθες, της χρεοκοπίας, της διαπλοκής και της διαφθοράς, τελείωσε. Η Ελλάδα του σήμερα και του αύριο, είναι μια χώρα που στέκεται ξανά στα πόδια της. Βρίσκει ξανά τη χαμένη της αξιοπρέπεια, βρίσκει ξανά τη χαμένη της δύναμη. Γίνεται μια ισχυρή οικονομική και γεωπολιτική δύναμη, στον ευρωπαϊκό χώρο» ανέφερε ο πρωθυπουργός λίγο πριν κλείσει την ομιλία του στη Βουλή.

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση Μητσοτάκη

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση Μητσοτάκη στον πρωθυπουργό ο οποίος από το βήμα της Βουλής ανταπέδωσε τα «βέλη» του προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «πολιτικό ψεύτη» και «πολιτικό απατεώνα» απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και σημείωσε: «Όσες παραστάσεις και αν δώστε, όσα κρεσέντα κι αν χρησιμοποιήσετε […] δεν μπορείτε να κοιτάξετε την κοινωνία στα μάτια». Από το «go back madame Merkel, σήμερα εκλιπαρείτε για ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη», τόνισε.

Διέψευσε το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός αποκαλώντας τον κ. Τσίπρα ψεύτη ενώ αναφορικά με τις συντάξεις, τον κάλεσε να ψηφίσουν μαζί ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις. «Για να δούμε ποιος είναι ο υποκριτής σε αυτήν την αίθουσα, ποιος λέει την αλήθεια και ποιος κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας, δε, στα περί ακροδεξιάς και φλερτ με το φασισμό που αποδίδει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης πέρασε στην αντεπίθεση, τονίζοντας  ότι «κάνετε ότι μάχεστε την ακροδεξιά, αλλά στην πραγματικότητα συγκυβερνάτε με την ακροδεξιά εδώ και 3,5 χρόνια, όπως λένε και δικοί σας βουλευτές», και «έχετε συμπράξει με την Χρυσή Αυγή για να ρίξετε την κυβέρνηση Σαμαρά».

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024