Εντονο παρασκήνιο στη Βουλή για το σπάσιμο της Β’ Αθήνας
Πολλά τα πηγαδάκια των βουλευτών που ασχολούνταν περισσότερο με τον Κλεισθένη παρά με τη σύγκρουση στην Ολομέλεια
Η συζήτηση στη Βουλή είχε πάρει φωτιά. Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις και οι ατάκες των αρχηγών των κομμάτων έπεφταν κατά ριπάς και τα χειροκροτήματα έδιναν κι έπαιρναν.
Όμως, στο περιθώριο της συζήτησης άλλο απασχολούσε τους βουλευτές. Κι αυτό ήταν το θέμα του «Κλεισθένη», των μεγάλων αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μιας και οι εκλογικές περιφέρειες έχουν πάρει φωτιά από τις φήμες.
Στα πηγαδάκια που έκαναν βουλευτές όλων των κομμάτων, από κοινού, ελέχθη ότι ότι το «σπάσιμο» της Β’ Αθήνας και της περιφέρειας Αττικής (πρώην υπόλοιπο) δεν θα περιλαμβάνεται στον «Κλεισθένη» αλλά θα έρθει με τροπολογία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη αποφασίστηκε να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» αλλά θα υπερψηφιστεί η κατάτμηση της Β’ Αθήνας. Είναι, όπως λένε στη ΔΗΣΥ, άλλωστε μια πρόταση που έκανε πριν από χρόνια και ο Κώστας Σκανδαλίδης.
Πληροφορίες λένε ότι αντιρρήσεις είχε ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος.
Στη Νέα Δημοκρατία υποστηρίζουν αν η τροπολογία δεν έχει άρθρο που θα επιτρέπει την ψήφο των πολιτών που ζουν στο εξωτερικό τότε δεν θα ψηφίσουν την κατάτμηση της Β’ Αθήνας. Επίσης, στα πηγαδάκια των συριζαίων βουλευτών εκφράζονταν κάποιες ανησυχίες για το «σπάσιμο» καθώς τόνιζαν ότι με την κατάτμηση ενδεχομένως ο κ. Τσίπρας να θέλει να αποκλείσει ορισμένους… μη αρεστούς βουλευτές της μεγάλης αυτής περιφέρειας.
- «Τη φλόγα του αγώνα κρατάμε ζωντανή» – Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
- Η «Evita» του Τζέιμι Λόιντ με τη Ρέιτσελ Ζέγκλερ ταξιδεύει στο Μπρόντγουεϊ
- Πρωτομαγιά: Η πρώτη κατάθεση στεφάνων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής από συνδικάτα και φορείς
- Αυστραλία: Επεισόδια έξω από νοσοκομείο που κρατείται 47χρονος για τη δολοφονία 5χρονης
- Τσουκαλάς για Πρωτομαγιά: Η μείωση των ωρών εργασίας μπορεί να γίνει εργαλείο αναδιανομής
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ
- Αιματηρό επεισόδιο στο Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο άνδρας μετά από καβγά – Μία σύλληψη
- Γιάννης Ρίτσος: Γραφή τυφλού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442