Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τσίπρας δήλωσε περήφανος για το δημοψήφισμα, «ξέχασε» την κυβίστηση

Ο Τσίπρας δήλωσε περήφανος για το δημοψήφισμα, «ξέχασε» την κυβίστηση

Στην 3η «επέτειο» του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια «βαθιά πράξη αντίστασης του λαού» και ζήτησε να μην λοιδορείται...

Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, την απόφαση του Eurogroup για την επιμήκυνση του χρέους και την έξοδο από τα μνημόνια προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε την 5η Ιουλίου, δηλαδή στην 3η «επέτειο» του δημοψηφίσματος και όπως ήταν αναμενόμενο η απόφαση αυτή της κυβέρνησης προκάλεσε σχόλια εντός κι εκτός Βουλής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του σημείωσε ότι η συνεδρίαση πραγματοποιείται σε μια «σημαδιακή ημέρα» και τόνισε: «Το συνειδητοποιήσατε ότι σήμερα είναι η επέτειος του δημοψηφίσματος του 2015; Συνειδητά το προγραμματίσατε. Τότε που φέρατε την κοινωνία μπροστά στο χείλος του διχασμού. Όταν διχάσατε και εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι «τις συνέπειες της επιλογή σας τις πληρώνουμε ακόμα. Φτώχεια, ανασφάλεια και ακόμα και σήμερα 3 χρόνια μετά το «όχι» συνεχίζετε να κυβερνάτε με ψέματα και να διχάζετε». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επιπλέον στη δήλωση της Μπέτυς Μπαζιάνα ότι κάθε 5η του Ιούλη κλαίει, για να επισημάνει: «Μπορεί κάποιοι στην οικογένειά σας να θρηνούν κάθε τέτοια ημέρα που το «όχι» έγινε «ναι» αλλά για τους υπόλοιπους είναι μια οδυνηρή και χρήσιμη επέτειος. Να αναλογιστούμε τι έγινε και τι επιφέρει ο λαϊκισμός, η ανευθυνότητα και η ανικανότητα στην εξουσία».

Δήλωσε περήφανος

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε, δηλώνοντας περήφανος για το «όχι», αλλά απέφυγε να σχολιάσει τη μετάλλαξη του αποτελέσματος σε «ναι». Αντιθέτως επιτέθηκε σε εκείνους που «λοιδορούν» τη στάση που κράτησε ο ελληνικός λαός, χωρίς να βρει ούτε μία λέξη αυτοκριτικής για τη στάση της κυβέρνησης έναντι του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

«Είμαστε υπερήφανοι για τη στάση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015. Ήταν μια βαθιά πράξη αντίστασης και όποιος τη λοιδορεί είναι ανεπαρκής και λίγος» είπε. Επιχείρησε, δε, να δικαιολογήσει την υπογραφή του γ’ μνημονίου κόντρα στην λαϊκή βούληση, επικαλούμενος τη «νομιμοποίηση» των εκλογών που ακολούθησαν.

«Εκτός από τις 5 Ιουλίου ο λαός ψήφισε και στις εκλογές στις 15 Σεπτεμβρίου και είναι αυτός που σας έστειλε στα έδρανα της αντιπολίτευσης» είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση τιμά και θα συνεχίσει να τιμά την εντολή του ελληνικού λαού…

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό «πολιτικό απατεώνα» και «πολιτικό ψεύτη» και είχε τονίζει ότι «λέγατε ψέματα και τότε και τώρα». Υπογράμμισε, δε: «Σήμερα έχετε απέναντί σας μια κοινωνία που δεν τολμάτε να κοιτάξετε στα μάτια».

Και δεν είναι μόνο η κωλοτούμπα του δημοψηφίσματος, η υπογραφή του γ’ μνημονίου και η εφαρμογή σκληρών μέτρων λιτότητας που έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της κυβέρνησης εν συνόλω, αλλά και οι χειρισμοί για το «Μακεδονικό». Η υπογραφή της Συμφωνίας για τη «Βόρεια Μακεδονία» και η αλλοπρόσαλλη στάση των ΑΝΕΛ έχουν καταβαραθρώσει δημοσκοπικά την κυβέρνηση, όπως δείχνει κάθε έρευνα που δημοσιοποιείται.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να παραβλέπει ότι ο σπόρος της λαϊκής κατακραυγής φυτεύτηκε με την ανατροπή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, δηλαδή της «εντολής του λαού», καλλιεργήθηκε με την εφαρμογή της μνημονιακής λιτότητας κόντρα στο μέχρι τότε αφήγημα της «περήφανης διαπραγμάτευσης» και όλων των προεκλογικών υποσχέσεων και δυνάμωσε με την υπόθεση του «Μακεδονικού».

Ενδεικτικό είναι ότι η κατακραυγή για το «Μακεδονικό» δεν πλήττει μόνο τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, αλλά και ΣΥΡΙΖΑίους βουλευτές και υπουργούς, ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπως ίσως αναγνώρισε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε στο Λονδίνο, αλλά και της «θερμής» υποδοχής που διοργανώθηκε κατά την επίσκεψή του χθες στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του το θύμισε σήμερα από το βήμα της Βουλής, όταν απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τον ρώτησε εάν μπορεί να βγει στον δρόμο, σημειώνοντας ότι στη Θεσσαλονίκη πήγε μέχρι το αεροδρόμιο, αποφεύγοντας το κέντρο, το οποίο συνήθως επισκέπτεται όταν βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, αφού εκεί βρίσκεται το γραφείο του στη Β.Ελλάδα.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024