Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Μαυραγάνη να την χαρακτηρίζει απορριπτέα και κακή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ , ο κ. Μαυραγάνης υπογράμμισε πως όταν η συμφωνία  προς κύρωση στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ  θα άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση.

«Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή. Η συμφωνία έχει άρει πολλές από τις ήττες του παρελθόντος, μία από αυτές του Αντώνη Σαμαρά το 1992. Δεν ήρθη όμως η βασικότερη η χρήση του όρου Μακεδονία. Αν θέλουμε να βάλουμε μία ταμπέλα στην συμφωνία, λέμε ότι  είναι μία κακή και απορριπτέα συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαυραγάνης μιλώντας για τη στάση των ΑΝΕΛ στην περίπτωση που έρθει στη Βουλή η συμφωνία, ανέφερε πως «θα αποσύρουμε την  εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση και όχι μόνο τους υπουργούς».

Ο κ. Κοτζιάς, πρόσθεσε,  έκανε κακό χειρισμό στο ζήτημα της συμφωνίας καθώς δόθηκε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Ο κ. Μαυραγάνης τόνισε ακόμη πως η υπογραφή του Πρωθυπουργού και του Υπουργού εξωτερικών είναι «ανίσχυρη» μέχρι τουλάχιστον να κυρωθεί η συμφωνία.