Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρίζουν τα θεμέλια της συγκυβέρνησης - Υπουργοί και βουλευτές κατά Π.Καμμένου

Τρίζουν τα θεμέλια της συγκυβέρνησης – Υπουργοί και βουλευτές κατά Π.Καμμένου

Οι τριγμοί στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης μπορεί πολλές φορές να μένουν «θαμμένες» και να εξελίσσονται παρασκηνιακά ωστόσο τις τελευταίες ώρες βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύουν «βολές» κατά του υπουργού Άμυνας

Καταρρέει μέρα με τη μέρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με φόντο τις διαφορετικές γραμμές για το Μακεδονικό ενώ την ίδια στιγμή τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού – έχοντας το βλέμμα στις κάλπες αλλά και σταθμίζοντας τη δημοσκοπική κατρακύλα εξαιτίας της οργής του κόσμου για τη συμφωνία των Πρεσπών  – φέρνουν στο προσκήνιο τις διαχωριστές τους γραμμές σε μία προσπάθεια να συσπειρώσουν την κομματική τους βάση.

Οι τριγμοί στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης μπορεί πολλές φορές να μένουν «θαμμένες» και να εξελίσσονται παρασκηνιακά, ωστόσο τις τελευταίες ώρες – μετά και τις νέες απειλές Καμμένου ότι θα άρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση σε περίπτωση που έρθει η συμφωνία για κύρωση στη Βουλή – βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύουν «βολές» κατά του υπουργού Άμυνας. Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι νέες απειλές Καμμένου γίνονται μόνο και μόνο προκειμένου να παραμείνουν ζωντανοί οι ΑΝΕΛ στον «πολιτικό χάρτη» και να διασώσουν ότι μπορούν από τα ποσοστά του κόμματος, τα οποία  – βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων – είναι αποκαρδιωτικά για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Το χθεσινό νέο σόου από την πλευρά του Πάνου Καμμένου, οι αναφορές του για εκλογές ή δημοψήφισμα προκειμένου να ερωτηθεί ο λαός για το Μακεδονικό καθώς και η προτροπή του προς το Μαξίμου να ζητηθεί αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή 180 βουλευτών, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης απαντώντας την Τετάρτη στον υπουργό Άμυνας, σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6 πως «δεν έχουμε εκχώρηση εθνικής ανεξαρτησίας για να έχουμε ανάγκη για ψήφιση από 180 βουλευτές».

Είχε προηγηθεί ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος κινήθηκε στην ίδια γραμμή. «Η συμφωνία είναι πολύ καλή. Η συμφωνία δεν παραχωρεί εθνική κυριαρχία για να τίθενται ως προϋπόθεση οι 180 ψήφοι» σημείωνε με νόημα ο κ. Κοτζιάς την ώρα που φουντώνουν τα σενάρια για έναν παρασκηνιακό πόλεμο που είναι σε εξέλιξη μεταξύ των δύο υπουργών. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο όπου απουσίαζε ο κ. Καμμένος, ο υπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενος στην Έλενα Κουντουρά φέρεται να της είπε ότι ο υπουργός Άμυνας δεν διευκολύνει με τη στάση του.

Από την πλευρά του υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 Νίκος Παππάς προσέγγισε το θέμα από διαφορετική άποψη. Ερωτηθείς για το πως προτίθεται να αντιδράσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που ο Π.Καμμένος με τους βουλευτές του αποχωρήσουν, σημείωσε: «Όλα τα ενδεχόμενα περιγράφονται στο Σύνταγμα. Μπορούν να υπάρξουν πλειοψηφίες άλλου τύπου».

«Βολές» Μαυραγάνη: Ανίσχυρη η υπογραφή Τσίπρα – Κοτζιά για τη συμφωνία των Πρεσπών

Τη δική του έμμεση απάντηση σε όσους βάλουν κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ έδωσε την Τετάρτη ο  υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης επιχειρώντας και αυτός να αναδείξει τη δήθεν διαφοροποίηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης,  έκανε κακό χειρισμό στο ζήτημα της συμφωνίας καθώς δόθηκε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Τόνισε ακόμη, μιλώντας στο ΣΚΑΪ  πως η υπογραφή του Πρωθυπουργού και του Υπουργού εξωτερικών είναι «ανίσχυρη» μέχρι τουλάχιστον να κυρωθεί η συμφωνία.

Αποσύρθηκε η λέξη «λαθρομετανάστευση» από κείμενο του ΥΠΕΘΑ μετά από καταγγελία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Η προσπάθεια στο ΣΥΡΙΖΑ  να κρατήσει αποστάσεις από πολιτικές των ΑΝΕΛ οι οποίες θεωρούν ότι πλήττουν την εικόνα του κόμματος αλλά και της κυβέρνησης ήρθε στο προσκήνιο μετά την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή από 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αφορούσε ένα κείμενο διαβούλευσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο οποίο υπήρξε η λέξη «λαθρομετανάστευση».

Τελικά, μετά την «παρέμβαση» των 12 βουλευτών, η επίμαχη λέξη αντικαταστάθηκε από τον όρο «παράτυπη μετανάστευση».

Το κείμενο διαβούλευσης είχε αναρτηθεί την περασμένη εβδομάδα (26/6) αλλά μία ημέρα μετά «κατέβηκε» από τον ιστότοπο διαβουλεύσεων, ενώ τη Δευτέρα 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους Γιώργο Κυρίτση, Χρήστο Καραγιαννίδη και Θοδωρή Δρίτσα κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή σημειώνοντας ότι η λέξη λαθρομετανάστευση είναι όρος αδόκιμος που ανήκει στη σημειολογία και φρασεολογία ακροδεξιών πολιτικών χώρων με ξενοφοβικές συμπεριφορές και μίσος προς τη διαφορετικότητα και ζητούσαν την απάλειψή του.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024