Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτικό θέατρο σκιών με ημερομηνία λήξης

Πολιτικό θέατρο σκιών με ημερομηνία λήξης

Τα ήξεις αφίξεις του Πάνου Καμμένου και η αλλοπρόσαλλη τακτική του εκτιμάται ότι γίνεται βάσει σχεδίου και χωρίς να υπολογίζει ηθικούς ή άλλους κανόνες

Σε ένα πρωτοφανές πολιτικό θέατρο σκιών που εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ελλάδα, αλλά που εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επιδίδεται ο Πάνος Καμμένος.

Με δύο παρουσίες του την ίδια ημέρα υπέγραψε χθες μια ακόμη παράσταση παραλογισμού η οποία ωστόσο δεν είναι αποτέλεσμα αδυναμίας συγκροτημένης πολιτικής τακτικής. Φαίνεται ότι είναι μια συμπεφωνημένη στρατηγική η οποία έχει λάβει το πράσινο φως και από το Μέγαρο Μαξίμου κι επιχειρεί να εμφανίσει την κυβέρνηση με διπλό πρόσωπο. Από τη μια η «αριστερή» προσέγγιση των γεγονότων, και ειδικά των εθνικών θεμάτων όπως το Μακεδονικό, κι από την άλλη η «δεξιά» ματιά των ΑΝΕΛ που σηκώνουν σημαία ευκαιρίας και παίζουν το παιχνίδι των Μακεδονομάχων προκειμένου να διασωθούν στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.

Τα ήξεις αφίξεις του Πάνου Καμμένου, η αλλοπρόσαλλη τακτική του εκτιμάται ότι γίνεται βάσει σχεδίου και χωρίς να υπολογίζει ηθικούς ή άλλους κανόνες. Κυρίως χωρίς να υπολογίζει ο ίδιος και το Μαξίμου τη ζημιά που προκαλείται στη χώρα, την θεσμική κατάπτωση που θα ζήσουμε για πολύ καιρό ακόμη.

Κι όπως όλα δείχνουν ο υπουργός Αμυνας θα πάει μέχρι τέλους αγκαλιά με τον Τσίπρα, είτε έχοντας γαντζωθεί στην καρέκλα του, είτε αποχωρώντας απ’ αυτήν αλλά στηρίζοντας δια της ψήφου ανοχής μιας κυβέρνηση μειοψηφίας.

Προσπαθεί έτσι να διασώσει ό,τι απέμεινε από το κόμμα του, αλλά κυρίως να διασώσει το ελάχιστο, το εναπομείναν πολιτικό του κεφάλαιο με το οποίο θα διεκδικήσει την είσοδό του ξανά στη Βουλή. Είτε μέσα από ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενος πολιτικός φορέας είτε οδηγούμενος εξ ανάγκης στις αγκάλες κάποιου άλλου κόμματος που ορισμένοι στο χώρο της κεντροδεξιάς συνεχίζουν να το σκέφτονται.

Πολιτικοί αναλυτές, αλλά και βουλευτές της αντιπολίτευσης τονίζουν ότι η ημερομηνία των εκλογών θα κριθεί από τις εξελίξεις στα Σκόπια και την παντοδυναμία ή όχι του Ζόραν Ζάεφ. Ωστόσο, κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πάνε σε μια πολύμηνη συνέχιση της θητείας της, ακόμη και μέχρι το θεσμικό όριο του φθινοπώρου του 2019.

Όπως αναφέρουν τα σημερινά «Νέα», στη ΝΔ δεν έχουν αμφιβολία ότι ο Καμμένος προσπαθεί να βάλει φρένο στις μαζικές αποχωρήσεις από το κόμμα του, που το τελευταίο διάστημα εμφανίζει σημάδια αποσύνθεσης. «Είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» τονίζουν κεντρικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την αναφορά Καμμένου ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή, ενώ θυμίζουν ότι πρόσφατα καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ.

Η κυβέρνηση υφίσταται μεγάλη πολιτική πίεση και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί με τον Καμμένο, μόνο αρνητικά λειτουργεί στην παρούσα φάση, καθώς επί της ουσίας νομιμοποιεί και την επιθετική στρατηγική της αντιπολίτευσης. Παράλληλα η συμφωνία των Πρεσπών ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω από την κυβέρνηση που εμφανίζει πολύ χαμηλά ποσοστά στον Βορρά, ενώ κρίσιμο τεστ είναι και η παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη για την τετραμερή συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, καθώς υπάρχει και ο φόβος επεισοδίων από «μακεδονομάχους».

Όπως λένε οι αναλυτές, η οργή του κόσμου, και πόσο αυτή θα μπορούσε να ενισχυθεί και να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, θα κριθεί το φθινόπωρο όταν το θέμα της Μακεδονίας θα επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο λόγω του σκοπιανού δημοψηφίσματος. Σε κάθε περίπτωση, η κυβερνητική οπερέτα μπορεί να συνεχίζει, το καραβάνι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπορεί να προχωρά, όμως, έχει και ημερομηνία λήξεως καθώς μέσα στους επόμενους 10-12 μήνες θα έχουμε σίγουρη πολιτική ανατροπή.

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024