Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Το σόου με τις γραβάτες δεν μπορεί να κρύψει το νέο μνημόνιο

Κουτσούμπας: Το σόου με τις γραβάτες δεν μπορεί να κρύψει το νέο μνημόνιο

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι η συμφωνία προβλέπει τσάκισμα των συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου και των δαπανών για την υγεία

«Ούτε τα σόου με τις γραβάτες, ούτε τα σενάρια περί αποσταθεροποίησης, που διακινούν τα κυβερνητικά στελέχη, μπορούν να κρύψουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη συμφωνία για το χρέος, φόρτωσε στον λαό μας ένα νέο μεταμνημονιακό μνημόνιο, που, όπως όλα τα μνημόνια δεν είναι τίποτα άλλο από εργαλεία που τσακίζουν τον λαό για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, υπογράμμισε ότι «η κατάσταση στα ναυπηγεία θα χειροτερεύει όσο ο κλάδος της ναυπηγικής βιομηχανίας θα συνεχίσει να είναι στο κέντρο της οξυμένης αντιπαράθεσης και των ανταγωνισμών ανάμεσα στις κυβερνήσεις και σε μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα».

Πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν οξυνθεί οι γενικότεροι ανταγωνισμοί, που αφορούν και τα επικίνδυνα «γεωστρατηγικά παιχνίδια», τη σύγκρουση των αστικών τάξεων όλης της ευρύτερης περιοχής, όπως της Τουρκίας, που αυξάνει την επιθετικότητά της, αλλά και της Ελλάδας που έχει αναλάβει τον ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας ότι «όλοι αυτοί θέλουν και τη ναυπηγική βιομηχανία πλήρως προσαρμοσμένη στα δικά τους συμφέροντα».

Είπε ότι η συμφωνία προβλέπει: τσάκισμα των συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, μείωση των δαπανών για την υγεία, τσεκούρωμα των κοινωνικών παροχών, επιτάχυνση των πλειστηριασμών, ελάχιστο μισθό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μονοπωλίων, επενδύσεις όπου τις χρειάζεται το κεφάλαιο, νέα απελευθέρωση της ενέργειας, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

«Αποδεικνύεται πως η καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί νέες θυσίες για τους εργαζόμενους, φθηνή εργατική δύναμη και απόλυτη ελευθερία στο μεγάλο κεφάλαιο για τις επενδύσεις του» είπε ο κ. Κουτσούμπας, χαρακτηρίζοντας ως πρόκληση την αποστροφή του πρωθυπουργού ότι «η χώρα γυρίζει οριστικά σελίδα και περνά σε μια νέα περίοδο, όπου τη θέση της λιτότητας θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη».

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, «δεν επίλυσε κανένα πρόβλημα του ελληνικού χρέους, αντίθετα φορτώνει στον ελληνικό λαό ένα χρέος, το οποίο μάλιστα βαφτίζει βιώσιμο για να τον κοροϊδέψει».

«Αυτό το χρέος, όμως, δεν το δημιούργησε ο λαός, αλλά η πολύπλευρη στήριξη του κεφαλαίου» πρόσθεσε.

Είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «πέτυχε να βγάλει όλη τη βρώμικη δουλειά, αυτή που δεν κατάφεραν ή δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ» και «μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε «ο πιο καλός ο μαθητής» του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή μας».

Επανέλαβε ότι η λεγόμενη «ευρωτλαντική ολοκλήρωση» στα Βαλκάνια, όχι μόνο δεν διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ειρήνη, αλλά ανοίγει δρόμους για την αποσταθεροποίηση στην περιοχή και πρόσθεσε ότι η πρόσφατη συμφωνία με την πΓΔΜ προωθεί το στόχο εισόδου της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και χαρακτήρισε «όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

«Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι και η υιοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση των ανιστόρητων θέσεων περί «μακεδονικής εθνικότητας» και «μακεδονικής γλώσσας», δηλαδή αποτελούν σπέρματα διαίρεσης των λαών, αναβίωσης επικίνδυνων εθνικισμών εκατέρωθεν, όχημα για αλλαγές συνόρων» υπογράμμισε.

Ο κ. Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «η πραγματική διαχωριστική γραμμή που υπάρχει στην κοινωνία, είναι μόνο ταξική», καθώς «από τη μια μεριά, βρίσκονται οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι γυναίκες και τα νέα παιδιά της λαϊκής οικογένειας και από την άλλη μεριά, μια χούφτα παράσιτα εκμεταλλευτές καπιταλιστές».

«Η πολιτική πρόταση που απευθύνει το ΚΚΕ στο λαό μας ξεκινά από την ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ικανού να ηγηθεί μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας που θα αγκαλιάσει τη λαϊκή πλειοψηφία, όλα τα λαϊκά στρώματα, θα εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα, θα διεκδικεί μέτρα ανακούφισης και το πιο σημαντικό, θα στοχεύει στον πραγματικό αντίπαλο το κεφάλαιο και την εξουσία του» κατέληξε στην ομιλία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024