Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΛεΜπρόν φέρνει το prime time πίσω στο LA

Ο ΛεΜπρόν φέρνει το prime time πίσω στο LA

Μετά από μια πενταετία στην μπασκετική «αφάνεια» οι Λέικερς είναι έτοιμοι να επανέλθουν δυναμικά στο προσκήνιο

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση της απόφασης του ΛεΜπρον Τζέιμς να εγκαταλείψει για δεύτερη φορά το Κλίβελαντ και να ενταχθεί στους Λος Άντζελες Λεϊκερς.

Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια στην σχετικά «αδύναμη» Ανατολή, ο Τζέιμς αποφάσισε να μετακομίσει σε μια ομάδα της Δυτικής και σίγουρα πιο ανταγωνιστικής περιφέρειας. Ωστόσο σκοπός του δεν είναι η απάντηση στους «πολέμιους» του που τον επικρίναν επειδή έπαιζε σε ομάδα της Ανατολής.

Αν και σίγουρα τα «μεγάλα φώτα» του Λος Άντζελες είναι ένας από τους λόγους της μετακόμισης του στην «πόλη των αγγέλων», το «Desicion 2» φέρει πολλά κοινά με την απόφασή του ΛεΜπρόν να επιστρέψει στο Κλίβελαντ πριν τέσσερα χρόνια.

Κοινή «συνταγή» με την επιστροφή στο Κίβελαντ

Το 2014 οι Καβαλίερς έχασαν το τραίνο των πλέι οφ (33-49, 10οι στην Ανατολική περιφέρεια), ωστόσο μέσα σε τρία χρόνια από τη φυγή του ΛεΜπρόν βελτιώθηκαν αρκετά. Από το ντραφτ του 2011 η ομάδα του Οχάιο είχε βρει τον παίκτη γύρω από τον οποίο θα έχτιζε το μέλλον της στο πρόσωπο του Κάιρι Ίρβινγκ. Ακόμα, οι κακές χρονιές του franchise προσέφεραν αρκετά lottery picks και κατά συνέπειαν νεαρούς ταλαντούχους παίκτες με μικρά συμβόλαια.

Σε κοινό μονοπάτι βρίσκονται και οι Λέικερς αυτή την περίοδο, καθώς φέτος ήταν ανταγωνιστικοί για ένα διάστημα για το 8ο seed των πλέι οφ (35-47), ενώ έχει και έναν «star in the making» στο πρόσωπο του Κάιλ Κόυζμα. Ακόμα παίκτες όπως ο Λόνζο Μπολ και ο Μπράντον Ίνγκραμ θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε σημαντικότατους παίκτες ή ακόμη και «σταρ» στο σύντομο μέλλον.

Άλλο ένα κοινό που έχουν οι δύο περιπτώσεις είναι ο χώρος στο salary cap. Οι «Λιμανάνθρωποι» μετά το βαρύ συμβόλαιο το «βασιλιά» (περίπου 38 εκατ. δολάρια ετησίως) του Λανς Στίβενσον και του Τζαβέλ ΜαΓκί, έχουν διαθέσιμα άλλα 15 εκατ. για να κινηθούν στην free agency ή να ανταλλάξουν κάποια από τα  prospect τους και να έχουν χώρο για ένα μεγάλο συμβόλαιο (όπως έγινε το 2014 στο trade για τον Κέβιν Λοβ).

Οι κινήσεις ενίσχυσης

Επόμενος λογικός στόχος των Λέικερς θα είναι μια ανταλλαγή για έναν All Star παίκτη ο οποίος μπορεί να προσφέρει άμεσα τα μέγιστα στην ομάδα, καθώς και να βρεθεί ένας τρόπος να απαλλαγούν από το «κακό» συμβόλαιο του Λούολ Ντενγκ (18 εκατ. δολάρια μέχρι το 2020). Με την επιθυμία του Καουάι Λέοναρντ πιο έντονη από ποτέ να ενταχθεί στην ομάδα του Λος Άντζελες, ένα trade των Λέικερς με τους Σαν Αντόνιο Σπερς στο άμεσο μέλλον φαντάζει πολύ πιθανό.

Ακόμη και αν ο Καουάι δεν έρθει τη φετινή σεζόν στο Λος Άντζελες, το συμβόλαιο του δύο φορές κορυφαίου αμυντικού λήγει τη επόμενη σεζόν και οι Λέικερς θα μπορούσαν να κινηθούν για την απόκτησή του ως ελεύθερος. Μερικές έξυπνες προσθήκες όπως η ανανέωση του ικανότατου Μπρούκ Λόπεζ με χαμηλό συμβόλαιο ή η απόκτηση του Κλιντ Καπέλα (o οποίος είναι restricted free agent), θα γέμιζε το κενό του Τζούλιους Ραντλ που αποχώρησε για τη Νέα Ορλεάνη.

Ο εκθρονισμός του «γίγαντα»

«Αφεντικό» στο NBA τα τελευταία χρόνια είναι  οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς του Στιβ Κερ, μια ομάδα πολύ γνωστή στον ΛεΜπρόν. Στις δύο πρώτες συναντήσεις του «βασιλιά» με την ομάδα του Όκλαντ, οι δύο ομάδες «μοιράστηκαν» τα δύο πρωταθλήματα. Μάλιστα το πρωτάθλημα των Καβς ήρθε τη σεζόν που οι Ουόριορς έσπασαν το ρεκόρ νικών στη κανονική διάρκεια της σεζόν.

Στη ήδη τρομακτική Big-3 των Κάρι, Τόμσον και Γκριν προστέθηκε και ο MVP του 2014, Κέβιν Ντουράντ. Με τους Κάβς να μοιάζουν «λίγοι» απέναντι στους «πολεμιστές», η ομάδα του Στιβ Κερ κατέκτησε το πρωτάθλημα 2 φορές στη σειρά, καταφέρνοντας το μάλιστα τη μια φορά με «σκούπα».

Σαν μην έφτανε αυτή η σαφής υπεροπλία τον πρωταθλητών, φέτος πρόσθεσαν στην ομάδα και τον 4 φορές All Star και ίσως τον κορυφαίο σέντερ της λίγκας, ΝτεΜάρκους Κάζινς. Ο «Boogie» αν και θα απουσιάσει μέχρι τον Ιανουάριο λόγω τραυματισμού θα προσθέσει αναμφισβήτητα τεράστια ποιότητα στο μοναδικό «τρωτό» σημείο των Ουόριορς, τη θέση του σέντερ.

Πλέον ο ΛεΜπρόν βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του (μέχρι την επόμενη). Να πάρει από το χέρι τους νέους, ταλαντούχους αλλά άπειρους Λέικερς και να τους οδηγήσει στην κορυφή μετά από 8 χρόνια. Για δεύτερη φορά στην καριέρα του αποχώρησε από το Κλίβελαντ με τον στόχο να είναι κοινός, το πρωτάθλημα.

Αν και  παραμένει άγνωστο τo αν οι φετινοί Λέικερς θα καταφέρουν επιβεβαιώσουν όλο το «hype» των τελευταίων ημερών και να ανταγωνιστούν την «δυναστεία» των Ουόριορς, η έλευση το ΛεΜπρόν Τζέιμς στο Λος Άντζελες στρέφει πάλι τους προβολείς του μπασκετικού -και όχι μόνο- κόσμου στο λαμπρότερο «brand» του NBA, μετατρέποντας το ξανά σε «Γη της Επαγγελίας».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024