Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Στο στόχαστρο του Ντι Μάιο και οι υψηλές συντάξεις

Ιταλία: Στο στόχαστρο του Ντι Μάιο και οι υψηλές συντάξεις

Λίγη ώρα μετά την έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο του νομοσχεδίου που επιχειρεί να βάλει φρένο στις συμβάσεις εργασίας μικρής διάρκειας

Λίγη ώρα μετά την έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο του νομοσχεδίου που επιχειρεί να βάλει φρένο στις συμβάσεις εργασίας μικρής διάρκειας, αλλά και προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα για επιχειρήσεις που εγκαταλείπουν τη χώρα, ενώ έχουν λάβει κρατική στήριξη, ο Λουίτζι ντι Μάιο έβαλε στο στόχαστρό του τους «υψηλοσυνταξιούχους».

Ο ιταλός υπουργός Εργασίας και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων τόνισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να περικόψει τις υψηλότερες συντάξεις, εκείνες δηλαδή που φθάνουν τα 4.000 με 5.000 ευρώ, με στόχο να στηρίξει εκείνους που λαμβάνουν συντάξεις 400 και 500 ευρώ τον μήνα.

«Έχω δεσμευθεί στους Ιταλούς. Θα καταθέσουμε τον σχετικό νόμο στη Γερουσία και ελπίζω να ψηφιστεί πριν από το τέλος του καλοκαιριού» τόνισε ο Ντι Μάιο.

Ειδικοί προειδοποιούσαν πάντως ότι είναι αμφίβολο εάν μία τέτοια ρύθμιση θα λάβει το πράσινο φως και από τη Δικαιοσύνη. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν προσφυγές εναντίον της και θα μπορούσε να κριθεί αντισυνταγματική.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024