Οπως σας είχε προϊδεάσει αυτή η στήλη από την Κυριακή, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας θα μιλούσε θεσμικά για την οικονομία μέσω της έκθεσής του και όχι μέσω… Facebook.
Όμως, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», δεν μπορούσε ο κεντρικός τραπεζίτης να μην επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα λάθη που οδήγησαν στη συμφωνία για υπέρογκα πλεονάσματα.
Οπως μου μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ο Νίκος Βούτσης εθίγη ιδιαίτερα από τις αναφορές του κ. Στουρνάρα και με τη σειρά του έριξε τις ευθύνες στο ΔΝΤ.
Το λεκτικό πινγκ πονγκ έμεινε σε ένα πλαίσιο ευγένειας αλλά θύμισε το γνωστό τραγουδάκι «φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίνε κι οι άλλοι». Οι πηγές μου στη Βουλή, πάντως, μου τονίζουν και ένα ακόμη «επεισόδιο». Η αναφορά του Στουρνάρα στις χώρες του ΟPEC που μόνον αυτές θα μπορούσαν να πετύχουν υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια, προκάλεσε αναστάτωση στα γραφεία των κυβερνητικών βουλευτών που έψαχναν να βρουν «ατάκα» να απαντήσουν στον διοικητή.
Αλλά υπήρξε και κάτι άλλο που τους έκανε να βγουν από τα ρούχα τους. Σε μια αποστροφή του λόγου του προς τον κ. Βούτση ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να είπε: «Αν είχαν κάνει ό,τι του είπα με την προληπτική γραμμή στήριξης, τώρα θα είχαν βγει στις αγορές… μετά βαΐων και κλάδων».

Γράψτε το σχόλιο σας