Τον Αύγουστο δεν θα υπάρχει καθαρή έξοδος, αλλά επιπλέον μέτρα και ενισχυμένη εποπτεία, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ενώ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις διαρκείς αποτυχίες της κυβέρνησης στους αναπτυξιακούς στόχους.

Στη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, το οποίο επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως συνέπεια του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου το 2015 και ότι η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο».

Παράλληλα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του «καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτυγχάνει διαρκώς να επιτύχει ακόμη και τους αναπτυξιακούς στόχους που η ίδια θέτει, όπως και να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ιδίως στη Δημόσια  Διοίκηση».

Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε στον κ. Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, «σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες, πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου για το προσεχές διάστημα».

Αντίδραση Τζανακόπουλου

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «μετά τον κ. Χατζηδάκη, ήρθε η σειρά του κ Μητσοτάκη να κάνει παρατήρηση στον Ευρωπαίο Επίτροπο, κ. Μοσκοβισί, που μίλησε για τη θετική οικονομική πορεία της χώρας και το τέλος των μνημονίων. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη εκεί στη ΝΔ».

Γράψτε το σχόλιο σας