Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ας (ξανα)διάβαζαν τον Ψεύτη Βοσκό…

Ας (ξανα)διάβαζαν τον Ψεύτη Βοσκό…

Τα παραμύθια του Αισώπου και το νέο καλοκαιρινό αφήγημα της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν πολιτικό, είναι να εκστομίζει χονδροειδείς απειλές και να μην τον λαμβάνει κανείς υπόψη.

Τα έχει πει ο Αίσωπος από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά φαίνεται ότι η παρέα Αλέξη – Πάνου περιφρονεί την στοιχειώδη παιδεία και δεν δίνει σημασία σε χρήσιμες παραβολές και διδακτικά παραμύθια.

Γι’ αυτόν τον λόγο προτιμούν να φτιάχνουν τα δικά τους.

Όπως αυτό που φαίνεται ότι σκάρωσαν το βράδυ της Δευτέρας στην συνάντηση που είχαν.

Πρωταγωνιστές έχρισαν τους εαυτούς τους, με εμφανή ήρωα όμως τον Πάνο Καμμένο.

Ο οποίος παρουσιάστηκε πρωί-πρωί την Τρίτη να πει το μεγαλοφυές: ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να μην περάσει η συμφωνία για τα Σκόπια από την Βουλή και ότι ως εκ τούτου η χώρα οδεύει προς εκλογές, επειδή η κυβέρνηση με τον «καλύτερο Πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης» θα καταρρεύσει. Α, μπορεί και να γίνει δημοψήφισμα, είπε επίσης…

Είναι καλό που ο Καμμένος αναλαμβάνει την ευθύνη. Όπως την έχει αναλάβει τόσες άλλες φορές που θα έριχνε την κυβέρνηση, αν δεν μας χάριζαν το χρέος, αν του το ζητούσε ο Ιερώνυμος, ή επειδή τον είχε νευριάσει ο Μουζάλας.

Είναι προφανές ότι μέσα στο κατακαλόκαιρο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χρειάζονται μία παράσταση, καθώς βλέπουν ότι βουλιάζουν σε κάθε δημοσκόπηση, με όποιους όρους και αν αυτή γίνει. Και τουλάχιστον στο δικό τους κοινό, πρέπει να έχουν κάτι να διηγούνται.

Είναι ανακουφισμένοι προς το παρόν γιατί το καλοκαίρι δεν έχει δημοσκοπήσεις και νομίζουν ότι τώρα που ο Σταύρος έφυγε από το ΚΙΝΑΛ και οι Αντώναρος – Μίχαλος έχουν τσαντιστεί με τον Κυριάκο, η αντιπολίτευση αποσυντίθεται και παρουσιάζεται στην συγκυβέρνηση ευκαιρία για μεγάλα πολιτικά άλματα. Καλό για όνειρο θερινής νυκτός.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι συγκυβερνήτες της εθνικής καταστροφής είναι ότι δεν έχουν τις πολυτέλειες που φαντάζονται.

Δεν έχουν την δυνατότητα να αναλαμβάνουν την ευθύνη κατ’ επιλογήν και εκ περιτροπής για τα όσα έχουν συναποφασίσει. Ούτε υπάρχει τρόπος να αναλάβουν άλλοι την ευθύνη, όταν η υπογραφή έχει πέσει – και ως γνωστόν, κατά κάποια άλλα στοιχειώδη διδάγματα,  την υπογραφή προσέχουμε πού την βάζουμε.

Ειδικώς για την περίπτωση του Πρωθυπουργού, υπάρχει όμως ένα άλλο μείζον θέμα. Ό,τι και να κάνει ο Καμμένος, όσες απειλές και αν διατυπώσει, όποτε και αν (δεν) ρίξει την κυβέρνηση, η ευθύνη θα ανήκει στον Τσίπρα.

Είπαμε όμως: Ο «Ψεύτης βοσκός» είναι από τα βασικά εφόδια της ζωής. Αν δεν τα εμπεδώσεις αυτά μικρός, ζορίζεσαι αργότερα…

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024