Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίσημα στην Άρσεναλ ο Παπασταθόπουλος [Βίντεο]

Επίσημα στην Άρσεναλ ο Παπασταθόπουλος [Βίντεο]

Κάτοικος Λονδίνου και «κανονιέρης» με κάθε επισημότητα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος

Μετά από ένα «σίριαλ» ενάμιση μήνα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ανακοινώθηκε επίσημα από την Άρσεναλ.

Ο 30χρονος διεθνής αμυντικός άφησε το Ντόρτμουντ μετά από 5 χρόνια παρουσίας και μετακινήθηκε στο Λονδίνο όπου «βρίσκει» τον επίσης Έλληνα, Ντίνο Μαυροπάνο.

To συμβόλαιο που υπέγραψε ο «Πάπα» στην ομάδα του Ουνάι Έμερι είναι πολυετές, ενώ πήρε τη φανέλα με τον αριθμό 5 .

Η ανακοίνωση του Έλληνα αμυντικού έγινε μέσα από ένα εντυπωσιακό βίντεο.

Ο αρχηγός της εθνικής, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Άρσεναλ, αμέσως μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας λέγοντας: «Αισθάνομαι εξαιρετικά. Σήμερα είναι μόλις η πρώτη ημέρα μου εδώ. Όλα είναι τέλεια. Είναι μια υπέροχη στιγμή και αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι εδώ για τα επόμενα χρόνια.

Του ζητήθηκε να καταθέσει την άποψή του για την Άρσεναλ και απάντησε: «Η Άρσεναλ είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες στην Premier League, ένας εξαιρετικός σύλλογος, με πολλούς φιλάθλους και μεγάλη ιστορία. Οπως είπα και πριν, νιώθω χαρούμενος που θα είμαι εδώ τα επόμενα χρόνια για να υπηρετήσω αυτή την ομάδα. Βιεϊρά, Ανρί, Πιρές αυτή η ομάδα, κάθε ένα-δύο χρόνια, έχει παίκτες που γράφουν ιστορία.

Τι του είπαν οι πρώην συμπαίκτες του στην Ντόρτμουντ, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Χένρικ Μχιταριάν, για τους «κανονιέρηδες»; «Μιλήσαμε αρκετά, μου είπαν τα καλύτερα από την εμπειρία τους στην Άρσεναλ. Μου είπαν πως θα βρω μια «μεγάλη οικογένεια». Μπορεί να μην μιλάμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο, αλλά μιλούσαμε συχνά πριν έρθω στο Λονδίνο και υπογράψω». Οταν του υπενθύμισαν πως στην Ντόρτμουντ πήγε την ίδια εποχή με τους δύο προαναφερόμενους, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είπε: «Είναι καλό, μόνο καλό, αφού δουλέψαμε και παίξαμε μαζί πολλά χρόνια».

Κλήθηκε να αναλύσει τις δεξιότητές του ως αμυντικός: «Είμαι ένας φυσιολογικός αμυντικός που δεν θέλει η ομάδα του να δέχεται γκολ. Μου αρέσει να μένει η ομάδα μου στο… μηδέν ως προς τα γκολ που δέχεται και θα κάνω τα πάντα για να αποτρέπω τον εκάστοτε αντίπαλο να σκοράρει. Πρωταρχικό μέλημα ενός αμυντικού είναι να προστατεύει την εστία και αν μπορεί τότε γιατί όχι να μη βοηθά και λίγο μπροστά,» αρκέστηκε να πει.

Στο τέλος, ρωτήθηκε για τις ηγετικές ικανότητες που διαθέτει, καθώς είναι ο αρχηγός της εθνικής Ελλάδας, ενώ ηγετικό ρόλο είχε και στην Ντόρτμουντ και απάντησε: «Εχω εμπειρία πλέον! Η αλήθεια είναι πως τόσο στην εθνική Ελλάδας, όσο και στην προηγούμενη ομάδα μου, ήμουν εκεί για να βοηθήσω ό,τι κι αν συνέβαινε. Οποτε ένας συμπαίκτης μου ζητούσε τη βοήθειά μου, είτε μέσα είτε έξω από το γήπεδο, ήμουν πάντα εκεί γι’ αυτόν. Αυτό σημαίνει να είσαι αρχηγός. Αρχηγός βέβαια είσαι πρώτα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό».

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024