Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγρια αντιπαράθεση Κοντονή - Κεφαλίδου, ανοίκεια επίθεση στο ΚΙΝΑΛ

Αγρια αντιπαράθεση Κοντονή – Κεφαλίδου, ανοίκεια επίθεση στο ΚΙΝΑΛ

Στο στόχαστρο της Χαράς Κεφαλίδου βρέθηκαν προτάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για απονομή χάριτος, με τον Σταύρο Κοντονή να απαντά ότι το ΚΙΝΑΛ έχει υιοθετήσει μια «φασίζουσα ρητορεία»

Οξεία αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο Σταύρος Κοντονής και η Χαρά Κεφαλίδου, με αφορμή τις προτάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για απονομή χάριτος σε νεαρά άτομα που υπέπεσαν σε παράνομες πράξεις.

Σε τρεις περιπτώσεις στο αιτιολογικό για την απονομή χάριτος γίνεται επίκληση στην πρόθεση των νεαρών ατόμων να πολιτογραφηθούν Έλληνες. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμμαχίας που κατηγόρησε τον Σταύρο Κοντονή για ψηφοθηρία, καθώς και ότι βρήκε τρόπο «να λύσει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, πολιτογραφώντας αναξιοπαθούντες κλέφτες, απατεώνες και πλαστογράφους από γειτονικές χώρες».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε με ανοίκειες εκφράσεις στην Χαρά Κεφαλίδου, χαρακτηρίζοντάς την «θηλυκό Ιαβέρη» και κάνοντας λόγο για «ακροδεξιά και φασίζουσα ρητορεία» του ΚΙΝΑΛ.

Αγρια κόντρα

Η Χαρά Κεφαλίδου κατηγόρησε τον κ. Κοντονή ότι με τις αποφάσεις του για την απονομή χάριτος σε καταδικασθέντες υποσκάπτει το σύστημα Δικαιοσύνης. Επιπλέον  έκανε λόγο για καταχρηστική εφαρμογή του μέτρου που οφείλεται σε ψηφοθηρικούς λόγους. Η βουλευτής της ΔΗΣΥ κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι διαγράφει ποινές και δίνει τη δυνατότητα εργασίας στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε αντικείμενα και επαγγέλματα που το λευκό ποινικό μητρώο έχει λόγο ύπαρξης.

Βρήκατε την πατέντα για την προσέλκυση νέου αίματος ψηφοφόρων, καθώς οι άνθρωποι αυτοί δεν θα ξεχάσουν ποτέ την χάρη που τους κάνατε, υπογράμμισε η κ. Κεφαλίδου. Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο κ. Κοντονής βρήκε τρόπο να λύσει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, πολιτογραφώντας Έλληνες αναξιοπαθούντες κλέφτες, απατεώνες και πλαστογράφους από γειτονικές χώρες.

Σε οξείς τόνους απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτηρίζοντας την βουλευτή της ΔΗΣΥ «θηλυκό Ιαβέρη» και καταφερόμενος εναντίον του ΚΙΝΑΛ. «Αντιλαμβάνομαι γιατί το Ποτάμι αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής, γιατί το τελευταίο έχει υιοθετήσει μια ακροδεξιά για να μην πω φασίζουσα ρητορεία» τόνισε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι όσα ακούστηκαν στην αίθουσα δεν τιμούν κανένα δημοκράτη βουλευτή και πως όσοι στο ΚΙΝΑΛ μιλούν για δεύτερη ευκαιρία και επανένταξη αυτών των ατόμων στην κοινωνία μιλούν υποκριτικά.

Οι προτάσεις για απονομή χάριτος

Μεταξύ των περιπτώσεων για απονομή χάριτος που το υπουργείο Δικαιοσύνης εισηγήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι τρεις μετανάστες που καταδικάστηκαν σε 10 μήνες φυλάκιση (η ποινή μετατράπηκε σε χρηματική) για το αδίκημα της κλοπής,  σε 2 έτη και 3 μήνες με τριετή αναστολή για το αδίκημα της ληστείας και της παράνομης οπλοφορίας, καθώς και σε εννέα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, αντίστοιχα. Στο αιτιολογικό αναφέρεται ότι τα εν λόγω άτομα θέλουν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση.

Στο αιτιολογικό άλλων περιπτώσεων για απονομή χάριτος -ώστε το ποινικό μητρώο των ενδιαφερομένων να είναι λευκό- αναφέρεται η πρόθεση για πρόσληψη στο Πολεμικό Ναυτικό ενός ατόμου που είχε λιποτακτήσει, ενός άλλου που καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες για κλοπή να διοριστεί ως τραυματιοφορέας σε δημόσιο νοσοκομείο ή ενός άλλου που καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση για απόπειρα κλοπής να προσληφθεί σε εταιρία σεκιούριτι.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024