Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σταϊκούρας: Κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών

Σταϊκούρας: Κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών

«Η πολιτική της υπερφορολόγησης έχει ξεπεράσει τα όρια της λογικής, αλλά και της αντοχής των πολιτών, και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Όλοι, πλην της κυβέρνησης» τονίζουν οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ, σε σχόλιο τους για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών των πολιτών προς το Δημόσιο

«Η πολιτική της υπερφορολόγησης έχει ξεπεράσει τα όρια της λογικής, αλλά και της αντοχής των πολιτών, και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Όλοι, πλην της κυβέρνησης» τονίζουν οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ, σε σχόλιο τους για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών των πολιτών προς το Δημόσιο.

Για κυβέρνηση που «φέρει επάξια τον τίτλο της κυβέρνησης των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών», μιλούν χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Όπως επισημαίνουν, «τα χρέη των πολιτών μόνο προς την εφορία έχουν διαμορφωθεί στα 101,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 38% από το τέλος του 2014. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι “ο συνολικός φορολογικός συντελεστής δεν είναι υπερβολικός σε ευρωπαϊκή κλίμακα”».

Η πλήρης δήλωση

Ειδικότερα οι κ.κ. Σταϊκούρας και Βεσυρόπουλος αναφέρουν «Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί τους πολίτες η επιλογή της Κυβέρνησης να υπερφορολογήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.»

» Συγκεκριμένα, τα χρέη των πολιτών μόνο προς την εφορία έχουν διαμορφωθεί στα 101,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 38% από το τέλος του 2014. Επιπλέον, μόνο το Μάιο, επιβλήθηκαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 11.000 πολίτες, με τον συνολικό αριθμό αυτών που έχουν υποστεί κατασχέσεις να ανέρχεται πλέον στα 1.128.203 άτομα.»

» Η πολιτική της υπερφορολόγησης έχει ξεπεράσει τα όρια της λογικής, αλλά και της αντοχής των πολιτών, και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Όλοι, πλην της κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζει στο δήθεν αναπτυξιακό της σχέδιο ότι ‘ο συνολικός φορολογικός συντελεστής δεν είναι υπερβολικός σε ευρωπαϊκή κλίμακα’. Η σημερινή κυβέρνηση φέρει επάξια τον τίτλο της Κυβέρνησης των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.»

» Η Νέα Δημοκρατία, αντίθετα, πιστεύει στην απόλυτη ανάγκη μείωσης των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών και έχει το σχέδιο αλλά και την αποφασιστικότητα να την κάνει πράξη».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024