Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόνο για έξι μήνες «παγώνει» ο ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου

Μόνο για έξι μήνες «παγώνει» ο ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να υπογράμμισε ότι «ο ΦΠΑ θα παραμείνει "παγωμένος" τουλάχιστον για όσο είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, πλην όμως, το ΦΕΚ... μαρτυρά ότι το ειδικό καθεστώς σε Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο διατηρείται μέχρι 31/12/2018

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2018 πρόκειται να διαρκέσει ο μειωμένος ΦΠΑ στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία δέχονται το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών.

Μπορεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας να υπογράμμισε ότι «ο ΦΠΑ θα παραμείνει «παγωμένος» τουλάχιστον για όσο είναι ο ίδιος πρωθυπουργός και όσο διαρκεί η κρίση στα νησιά», πλην όμως, το ΦΕΚ… μαρτυρά ότι θα είναι για διάστημα έξι μηνών.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή εντός τριμήνου κρίθηκε απαραίτητη καθώς λήγει σήμερα η ισχύς νομοθετικής διάταξης που διατηρούσε μέχρι τώρα το ειδικό καθεστώς στα πέντε νησιά.

Οι νησιώτες στα πέντε νησιά θα διατηρήσουν για άλλους έξι μήνες τους χαμηλούς συντελεστές ενώ θα κάνουν χρήση –όπως και οι κάτοικοι και άλλων νησιών συνολικά 49 ανά την ελληνική επικράτεια- και του μεταφορικού ισοδύναμου. Πρακτικά, μεταφορικό ισοδύναμο είναι η επιδότηση των εισιτηρίων από και προς το νησί μόνο για τους μόνιμους κατοίκους.

Με υπουργική απόφαση θα προβλεφθεί ένα ανώτατο πλαφόν στον αριθμό των εισιτηρίων που θα δικαιούται η κάθε οικογένεια αλλά και η διαδικασία είσπραξης της επιδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου έπαυε να ισχύει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο με τους κατοίκους των νησιών αυτών να επιβαρύνονται πλέον με τους συντελεστές που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024