Συνεχίζεται η αποδόμηση της θέσης της ελληνικής κυβέρνησης για το Μακεδονικό από τον Ζόραν Ζάεφ. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, έπειτα από τις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση χθες με τον Ντ. Τουσκ, επανήλθε για τα περί «μακεδονικής εθνότητας».

Σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Λάβαμε μια απόλυτα ξεκάθαρη επιβεβαίωση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας εντός και εκτός συνόρων. Μεταφράσιμοι όροι, χωρίς κανέναν περιορισμό, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Οι πολιτικοί παράγοντες που δεν μπορούν να το δουν αυτό, δημιουργούν νέους διχασμούς. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν το χρειάζεται πλέον αυτό».

Ανέφερε ότι πρόκειται για έναν καλό συμβιβασμό ανάμεσα στους πολίτες των δύο χωρών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Οι πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας έχουν λάβει πλήρη αναγνώριση της μακεδονικής ταυτότητας και οι πολίτες της Ελλάδας έχουν λάβει αναγνώριση της ελληνικής κληρονομιάς από την αρχαία ιστορία», είπε ο Ζάεφ ο οποίος δεν αναφέρεται ποτέ στη χώρα του με τον όρο «Βόρεια Μακεδονία», σαν να μην υπάρχει στη συμφωνία με συγκεκριμένους όρους. Και κυρίως πηγαίνοντας κόντρα στα ελληνικά επιχειρήματα που κάνουν λόγο για ιθαγένεια κι όχι για εθνότητα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Ζάεφ στην DW: «Επετεύχθη ένας καλός συμβιβασμός»

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο