Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζάεφ: «Μακεδονική εθνότητα» στη συμφωνία των Πρεσπών

Ζάεφ: «Μακεδονική εθνότητα» στη συμφωνία των Πρεσπών

Επιμένει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ότι αναγνωρίζεται «μακεδονική εθνότητα» και όχι ιθαγένεια, όπως υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση

Συνεχίζεται η αποδόμηση της θέσης της ελληνικής κυβέρνησης για το Μακεδονικό από τον Ζόραν Ζάεφ. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, έπειτα από τις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση χθες με τον Ντ. Τουσκ, επανήλθε για τα περί «μακεδονικής εθνότητας».

Σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Λάβαμε μια απόλυτα ξεκάθαρη επιβεβαίωση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας εντός και εκτός συνόρων. Μεταφράσιμοι όροι, χωρίς κανέναν περιορισμό, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Οι πολιτικοί παράγοντες που δεν μπορούν να το δουν αυτό, δημιουργούν νέους διχασμούς. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν το χρειάζεται πλέον αυτό».

Ανέφερε ότι πρόκειται για έναν καλό συμβιβασμό ανάμεσα στους πολίτες των δύο χωρών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Οι πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας έχουν λάβει πλήρη αναγνώριση της μακεδονικής ταυτότητας και οι πολίτες της Ελλάδας έχουν λάβει αναγνώριση της ελληνικής κληρονομιάς από την αρχαία ιστορία», είπε ο Ζάεφ ο οποίος δεν αναφέρεται ποτέ στη χώρα του με τον όρο «Βόρεια Μακεδονία», σαν να μην υπάρχει στη συμφωνία με συγκεκριμένους όρους. Και κυρίως πηγαίνοντας κόντρα στα ελληνικά επιχειρήματα που κάνουν λόγο για ιθαγένεια κι όχι για εθνότητα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Ζάεφ στην DW: «Επετεύχθη ένας καλός συμβιβασμός»

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024