Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προετοιμάζεται για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο Βαρουφάκης

Προετοιμάζεται για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο Βαρουφάκης

Είχε τρίωρη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη για τη διαμόρφωση και τoν εμπλουτισμό των προγραμματικών θέσεων του ΜέΡΑ25

Το προεκλογικό πρόγραμμα του ΜέΡΑ25, αλλά και οργανωτικά θέματα συγκρότησης του νέου κόμματος με ορίζοντα τις επόμενες εθνικές κάλπες βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας, που κάλεσε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη ο γραμματέας του κόμματος και συνιδρυτής του κινήματος DiEM25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Στις περισσότερες από τρεις ώρες, που διήρκεσε η συνάντηση, μέλη και φίλοι του κόμματος κατέθεσαν τις απόψεις τους για ζητήματα της επικαιρότητας και τις προτάσεις τους για τη διαμόρφωση και τoν εμπλουτισμό των προγραμματικών θέσεων του ΜέΡΑ25.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, το ΜέΡΑ25 πρεσβεύει το ελληνικό πατριωτικό μέτωπο των υπεύθυνα ανυπάκουων ευρωπαϊστών, «επειδή οι πολίτες κουράστηκαν στην ατελείωτη νύχτα των Μνημονίων που όλο τελειώνουν μονιμοποιούμενα».

Αναφερόμενος στο καλοκαίρι του 2015 και τις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν της συμφωνίας με τους δανειστές ο κ. Βαρουφάκης είπε πως καλλιεργήθηκε ένα κλίμα φόβου ότι αν η χώρα έβγαινε από το ευρώ, θα απειλείτο από την Τουρκία η εδαφική της ακεραιότητα. «Αφήνει ο πρωθυπουργός να εννοηθεί ότι ένας από τους λόγους που συνθηκολόγησε ήταν ότι, αν πηγαίναμε ξυπόλητοι μόνοι μας χωρίς την ΕΕ, οι Τούρκοι θα το έβρισκαν ως ευκαιρία. Αν είμαστε πάντα τόσο φοβισμένοι, ώστε να είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε στον βωμό της λιτότητας τους νέους μας που μεταναστεύουν, τους γέρους που δεν τα βγάζουν πέρα, υπό τον φόβο ότι θα μας πάρουν το Καστελόριζο, ας πάρουμε τα κλειδιά της χώρας να τα παραδώσουμε στους ξένους» είπε.

Πέρα από τη συζήτηση για τις προγραμματικές θέσεις του ΜέΡΑ 25 στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την οργάνωση θεματικών ομάδων, τη συγκρότηση ψηφοδελτίων, τη διαδικασία εγγραφής νέων μελών, την οργάνωση γραφείων, το ξεκίνημα διαδικτυακού ραδιοφώνου, τις επαφές με συλλογικότητες κ.α.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024