Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Έχει μεγάλες ευθύνες για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων
Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως η συνοχή της ΕΕ δοκιμάζεται με αφορμή το προσφυγικό πρόβλημα, ζητώντας, οι λύσεις, οι οποίες θα δοθούν, να είναι ευρωπαϊκές και να στηρίζονται στις αρχές της αποτελεσματικότητας, της αλληλεγγύης, αλλά και της δίκαιης κατανομής βαρών
Την ανάγκη να ξεκινήσει η συζήτηση για το πώς περισσότεροι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα, στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι για το πώς κάποιοι άλλοι θα επιστρέψουν πίσω στη χώρα μας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως η συνοχή της ΕΕ δοκιμάζεται με αφορμή το προσφυγικό πρόβλημα, ζητώντας, οι λύσεις, οι οποίες θα δοθούν, να είναι ευρωπαϊκές και να στηρίζονται στις αρχές της αποτελεσματικότητας, της αλληλεγγύης, αλλά και της δίκαιης κατανομής βαρών ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης, αλλά και η ενιαία διαδικασία χορήγησης ασύλου σε όσους επιχειρούν να μπουν στην Ευρώπη» τόνισε για να προσθέσει:
«Ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς, έχει μεγάλες ευθύνες για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων την οποία υιοθέτησε το 2015. Όπως έχει, επίσης, μεγάλες ευθύνες για το γεγονός ότι οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου στη χώρα μας, στα ελληνικά νησιά, καθυστερούν αδικαιολόγητα πολύ, με αποτέλεσμα η κατάσταση σε πολλά νησιά να είναι σήμερα τραγική. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής, όταν μιλάμε για το προσφυγικό πρόβλημα. Και κάτι τελευταίο. Η χώρα μας έχει δοκιμαστεί πολύ και έχει τραυματιστεί από την προσφυγική κρίση».
Σήμερα, κατέληξε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η συζήτηση θα πρέπει να είναι για το πώς περισσότεροι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι για το πώς κάποιοι άλλοι θα επιστρέψουν πίσω στη χώρα μας».
- Λουτσέσκου: «Είχαμε πολλά προβλήματα και κάποιες επιλογές ήταν αναγκαστικές»
- Το Ιράν αρνείται να συμμετάσχει στον β’ γύρο διαπραγματεύσεων – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για «υπερβολικές απαιτήσεις»
- Φάμελλος: Αρχιερέας της τοξικότητας ο Μητσοτάκης – Ο πρωθυπουργός καλύπτει τον Γεωργιάδη
- «Η Θυσία των Παρθένων στη Σύγχρονη Βαβυλώνα»: Το σκάνδαλο μαστροπείας ανηλίκων στη βικτωριανή Βρετανία
- Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-1: Σε απόσταση «βολής» για τον τίτλο οι «Πολίτες»! (vid)
- Μπάγερν Μονάχου – Στουτγκάρδη 4-2: Πρωταθλήτρια με τεσσάρα και για 35η φορά! (vid)
- Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ με Γεωργιάδη για την ευρωπαϊκή εισαγγελία – «Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα»
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/neom-SUIMrEKVOXc-unsplash-315x220.jpg)




















![Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/hans-jurgen-mager-YzHeLq_kvH4-unsplash-1-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442